top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft afgelopen nacht 16 terreurverdachten gearresteerd


Foto IDF-woordvoerder


Ook de afgelopen nacht hebben IDF-troepen weer in Judea en Samaria geopereerd om terreurverdachten te arresteren. Onder andere in de dorpen Beit Omer, Sara en Hizma en in Nablus werd geopereerd en werden in totaal 16 terreurverdachten gearresteerd.


In een gezamenlijke operatie van de Shin Bet en de IDF werd Wasim Zaher Astitia, 26 jaar oud, gearresteerd, een inwoner van Nablus, een activist in de Gov Aryot infrastructuur, die diende als assistent van gezochte terroristen en wordt verdacht van betrokkenheid bij schietpartijen. Tijdens de activiteit zijn in de omgeving geweerschoten gehoord. De verdachte is overgedragen aan de Shin Bet voor verder onderzoek.


De strijdkrachten opereerden ook in het dorp Beit Omer en arresteerden daar zeven gezochte personen die verdacht worden van terroristische activiteiten. Tijdens de operatie werden twee jachtgeweren, wapens en militair materieel aangetroffen.


Foto IDF-woordvoerder

Tijdens de activiteit van IDF-strijders in het dorp Yavd, werden geweerschoten gehoord in het gebied en werd een explosief naar de politie gegooid. Tijdens de activiteit werden drie gezochte personen verdacht van terroristische activiteiten gearresteerd.


IDF-soldaten opereerden ook in het dorp Anta en vonden daar een hoeveelheid wapens. Tijdens deze operatie gooiden verschillende verdachten molotovcocktails naar de soldaten die reageerden met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven.


De strijdkrachten opereerden verder in de dorpen Beit Rima, Sinarya en Karwat Bnei Hassan en arresteerden vier gezochte personen die verdacht werden van terroristische activiteiten.


Tijdens de operatie van de troepen in het dorp Beit Awa in het gebied van de Yehuda-divisie werd een gezochte persoon gearresteerd die verdacht word van terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit in de stad Hebron in de divisie van de brigade werd munitie gevonden.


De aangehouden gezochte personen en de in beslag genomen wapens zijn overgedragen aan de veiligheidsdienst voor verder onderzoek.


35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page