top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft alles in gereedheid om de gijzelaars te ontvangen


Hercules vliegtuig voor vervoer gijzelaars. Foto IDF woordvoerder


De IDF heeft de voorbereidingen voltooid voor het ontvangen van de vrijgelaten gijzelaars bij hun terugkeer naar Israël vanuit de Gazastrook. Hieronder de video, foto's en beschrijving hoe het proces zal gaan verlopen.


De afgelopen dag heeft de IDF de voorbereidingen afgerond voor de ontvangst van de gijzelaars die na hun terugkeer naar Israël uit gevangenschap in de Gazastrook zijn vrijgelaten.De IDF heeft zich, in samenwerking met de ministeries en veiligheidsautoriteiten, voorbereid om de vrijgelaten gijzelaars snel op te vangen en hen alle noodzakelijke steun te geven. Als onderdeel van de voorbereidingen heeft de IDF verschillende locaties gereedgemaakt voor de eerste opvang van de vrijgelaten gijzelaars, inclusief de nodige medische voorzieningen en ondersteuning. Na de eerste opvang en medische behandeling zullen de vrijgelaten gijzelaars doorgaan naar ziekenhuizen, waar ze herenigd zullen worden met hun families.De IDF-woordvoerderseenheid vraagt geduld en gevoeligheid van het publiek en de media. We vragen iedereen om de privacy van de vrijgelaten gijzelaars en hun families te respecteren.


De IDF-woordvoerderseenheid vraagt dat het publiek alleen naar officiële updates en aankondigingen verwijst en zich ervan weerhoudt de bewapening van psychologische terreur door terroristische organisaties mogelijk te maken.


Alle vrijgelaten gijzelaars krijgen speciale noise-cancelling koptelefoons die speciaal voor hen zijn aangeschaft en geschikt zijn voor kinderen om de vliegervaring makkelijker te maken en hen rust te bieden.Aan boord van elke helikopter zal een medisch team van Unit 669 aanwezig zijn, waaronder een commandant, drie gevechtssoldaten en twee artsen. Daarnaast zal er, naast de vrijgelaten gijzelaars, personeel van het IDF Manpower Directoraat zijn, dat hen gedurende het hele proces zal begeleiden.De helikopterbemanning die de vrijgelaten gijzelaars zal nemen, zal de opdracht krijgen hun missie met hoffelijkheid, bescheidenheid, geduld en gepaste houding uit te voeren.


Het personeel zal zichzelf bij naam voorstellen met een zichtbaar gezicht en een glimlach, oogcontact en afstand houden om de zorgverleners en ondersteuningsteams hun werk op de best mogelijke manier te laten doen.


Dit omvat vier helikopters, drie ‘Yasours’ en een ‘Yanshouf’.

578 weergaven1 opmerking

1 Comment


Frans Maassen
Frans Maassen
Nov 24, 2023

Shabbat Shalom 🕎 ❤️🇮🇱❤️

Like
bottom of page