top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft de afgelopen nacht 41 terreurverdachten gearresteerd waarvan 14 Hamas lid waren


Screenshot YouTube


De IDF en Shin Bet arresteerden de afgelopen avond en nacht 41 gezochte personen, waaronder 14 Hamas-terroristen, verspreid over Judea en Samaria.


Gedurende de nacht opereerden IDF- en MGB-troepen in de stad Hebron en verwoestten de huizen van de terroristen Muhammad Nethir en Zakar Nethir van Hamas, die de aanval uitvoerden waarbij wijlen Bat Sheva Negri op 21 augustus 2023 werd vermoord.Ook hebben de strijdkrachten tijdens een operatie ter bestrijding van terrorisme in de stad Hebron een drukkerij afgesloten en apparatuur in beslag genomen die werd gebruikt om opruiend materiaal voor Hamas te drukken.


Bij de terrorismebestrijdingsoperatie in de vluchtelingenkampen El Aroub, Deheisha en Al-Aida ondervroegen de troepen veel verdachten en doorzochten gebouwen. In totaal werden 22 gezochte personen gearresteerd. Tijdens de activiteiten gooiden terroristen stenen en een bom naar de strijdkrachten die reageerden door op een van de gewapende mannen te schieten. Er werd een verwonding vastgesteld.


Bovendien hebben de strijders tijdens hun zoektochten naar wapens in heel Judea en Samaria twee luchtpistolen, drie granaten, munitie, militaire uitrusting en een aantal geïmproviseerde explosieven gelokaliseerd en in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ruim 1.540 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Valleien, van wie er ruim 930 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.

253 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page