top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO:IDF heeft de afgelopen nacht 17 terreurverdachten gearresteerd en is een Palestijn omgekomen


Foto IDF-woordvoerder


Ook de afgelopen nacht voerden IDF-troepen arrestaties uit in een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Dayr Samet, Dura, Beit Ur al-Tahta, Baqa, al-Midya en Ya'bad. Tijdens een van die arrestaties is een Palestijn doodgeschoten.


De strijdkrachten opereerden in het Dheisha kamp en arresteerden twee terreurverdachten die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens een operatie in het dorp Sawahera al-Sharqiya, arresteerden de troepen een andere gezochte terreurverdachte. Tijdens de activiteit slingerden verdachten explosieven en stenen naar de strijdkrachten die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden.


Bovendien opereerden IDF-soldaten in de steden Hebron en in het dorp ad-Dhahiriya en arresteerden daar drie gezochte terreurverdachten.


Terwijl ze actief waren in het Qalandiya kamp, arresteerden de troepen zes verdachten en namen ze een M16-geweer, wapenonderdelen, munitie en fondsen die werden gebruikt voor terroristische activiteiten in beslag.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens die activiteit gooiden verdachten stenen en blokken van de daken, gericht op soldaten die eronder opereerden en hun leven riskeerden.

De soldaten reageerden met oproerverspreidingsmiddelen en scherpe munitie.


Er werd een treffer vastgesteld. Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit zei dat de 41-jarige Samir Awni Harbi Aslan in de borst werd geschoten en is omgekomen.


De strijdkrachten opereerden ook in de stad Qalqilya en arresteerden nog drie terreurverdachten.


In de stad Raba hebben de troepen een terreurverdachte aangehouden en een "Carlo"-geweer samen met munitie in beslag genomen.


Foto IDF-woordvoerder


In de stad Wadi Fharah arresteerden de troepen nog een verdachte die stenen en een explosief naar de strijdkrachten slingerde


De terreurverdachten zijn overgedragen aan veiligheidsdienst voor verder verhoor.


38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page