top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft de commandanten gedood van het Hamas bataljon dat bloedbad in Be'eri heeft uitgevoerd

Foto IDF woordvoerder


De IDF en ISA schakelden de commandant en plaatsvervangend commandant van het Nuseirat-bataljon van Hamas uit in een luchtaanval.Ismail Siraj, de commandant van het Nuseirat-bataljon van Hamas, evenals Ahmed Wehbe, zijn plaatsvervangend commandant, werden geëlimineerd tijdens een IAF-aanval in een operatie onder leiding van het Zuidelijk Commando en onder leiding van het Militaire Inlichtingendirectoraat van de IDF en de ISA.


Siraj, de commandant van het Nuseirat-bataljon van Hamas, diende voorheen als compagniescommandant van de Nukhba-eenheid van Hamas.


Siraj's plaatsvervangend commandant, Ahmed Wehbe, nam deze positie in nadat de IDF en ISA de vorige plaatsvervangend commandant van het bataljon, Abd Al-Rahman Abed, tijdens de eerste weken van de oorlog hadden gedood. Wehbe bekleedde verschillende functies, zowel in het veld als bij het personeel van Hamas, onder meer bij het trainingsprogramma van de terroristische organisatie. Hij was ook verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van terroristische aanslagen vanuit de Gazastrook tegen Israël.


Tijdens de moorddadige invasie en massaslachting van Hamas op 7 oktober was het Nuseirat-bataljon verantwoordelijk voor terreuraanslagen op Israëlische gemeenschappen in het zuiden van Israël, waaronder kibboets Be’eri. De agenten van het bataljon zijn sindsdien tijdens de oorlog betrokken geweest bij antitankraketten en UAV-vuur gericht op IDF-troepen.

1.120 weergaven3 opmerkingen
bottom of page