top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft drie terreurverdachten gearresteerd waaronder verdachten recente schietpartij


Screenshot video


De IDF, Shin Bet en Special Forces arresteerden de afgelopen nacht 3 gezochte personen in heel Judea en Samaria.


Op basis van inlichtingeninformatie van de Shin Bet, werd vanmorgen in een gezamenlijke operatie van de Shin Bet, de IDF en de militaire politie, Iosh Nasser Nakiv, 47 jaar oud, gearresteerd, een inwoner van het vluchtelingenkamp Askar in Nablus, een voormalige Tanzim gevangene.


De arrestant was eerder betrokken bij een schietpartij, drugshandel en wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij die afgelopen vrijdag plaatsvond nabij de boerderij van Gilad.Nasser. Hij is overgeplaatst naar de Shin Bet voor verder onderzoek.


Tijdens de operatie arresteerden de troepen ook de zoon van Nasser Nakeev, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij dezelfde schietpartij.


Tijdens de activiteit ontwikkelde zich gewelddadige ongeregeldheden waarbij onder meer werd geschoten tussen Palestijnen en de strijdkrachten die reageerden met middelen om demonstraties uiteen te drijven. Ook tijdens het vertrek van de strijdkrachten werden stenen gegooid naar de strijdmacht die reageerde door te schieten, er werd een verwonding vastgesteld.


De strijders opereerden ook in de stad Jenin en arresteerden een gezochte persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Verder opereerden de strijdkrachten opereerden onder meer in het dorp Anta.

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page