top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft hoofd terreur infrastructuur van het Balata-kamp in Nablus uitgeschakeld

Screenshot YouTube


De IDF en ISA hebben het hoofd van de terroristische infrastructuur van het Balata-kamp in Nablus uitgeschakeld, die samen met de leden van zijn terroristencel van plan was een op handen zijnde, grootschalige terroristische aanval uit te voeren.


Tijdens gezamenlijke IDF- en ISA-activiteiten in het Balata-kamp in de stad Nablus werd een terroristencel onder leiding van Amed Abdullah Abu-Shalal tijdens een precieze luchtaanval uitgeschakeld.Abdullah was het hoofd van de terroristische infrastructuur van het Balata-kamp in Nablus, een van de centrale terroristische infrastructuren in Judea en Samaria van de afgelopen tijd.

Abdullah was het afgelopen jaar verantwoordelijk voor het uitvoeren van een aantal terroristische aanslagen, waaronder de schietpartij in de wijk Shimon HaTzadik in Jeruzalem afgelopen april, waarbij twee inwoners van Jeruzalem gewond raakten. Bovendien was hij verantwoordelijk voor de bombardementen op IDF-soldaten afgelopen oktober, waarbij een soldaat gewond raakte.De terroristencel werd geëlimineerd door een IAF-vliegtuig na inlichtingen die door de ISA waren ontvangen en hen informeerden over de bedoelingen van Abdullah en zijn cel om een op handen zijnde terroristische aanslag uit te voeren. Na hun eliminatie werden verschillende wapens gevonden in het voertuig van de terroristencel.


Onder leiding van Abdullah heeft de terroristische infrastructuur in het Balata-kamp in Nablus financiering en begeleiding gekregen van Iraanse bronnen die samenwerken met terroristenhoofdkwartieren in zowel de Gazastrook als in het buitenland.

413 weergaven1 opmerking
bottom of page