top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft hooggeplaatst lid van Islamic Jihad en 11 anderen aangehouden


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen avond en nacht voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreur activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Khusan, Dir Aistia, Al Bira en in het Jalazone-kamp.


De soldaten opereerden in de stad Jabarath om munitie in beslag te nemen en Yahi Al Saadi te arresteren, een hooggeplaatst lid van de Islamitische Jihad die ook wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit in het Jenin-kamp schoten verdachten op de soldaten, die reageerden met scherp vuur. Er is een treffer vastgesteld.


Tijdens de gezamenlijke activiteiten van de IDF en de Israëlische grenspolitie in het Dheisha-kamp werden drie gezochte verdachten aangehouden die zijn aangesloten bij de terroristische organisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Tijdens de activiteit slingerden verdachten stenen, molotovcocktails en explosieven naar de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd.


Bovendien opereerden de troepen in de steden Beit Kahal, as-Samu, Tapuah en Bayt Awa om vier extra verdachten te arresteren.


IDF-soldaten opereerden ook in de stad Qalqilya en in de steden Ni'lin en Kifl Haris en arresteerden vijf extra gezochte verdachten.


De verdachten zijn overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.91 weergaven1 opmerking

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Dec 05, 2022

De Raad van elf is opgepakt

Like
bottom of page