top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft voedsel en medische apparatuur overgedragen aan de inwoners van de zuidelijke Gazastrook

Foto IDF woordvoerder


In samenwerking tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië, Egypte, Frankrijk en de VS is een voorraad voedsel en medische apparatuur overgedragen aan de inwoners van de zuidelijke Gazastrook terwijl het Jordaanse veldhospitaal werd vanuit de lucht gedropt.


Als onderdeel van de samenwerking tussen Israël en de internationale gemeenschap, Jordanië, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en de VS – de airdrop-operatie (dinsdag) van 160 pakketten met voedsel en medische apparatuur voor de inwoners van de zuidelijke Gazastrook en de Jordaanse veldhospitaal in Khan Yunis, is geëindigd. De verhuizing werd uitgevoerd in coördinatie met de Afdeling Internationale Samenwerking van het Directoraat Strategische Planning en Samenwerking (J5), de Coördinatie- en Verbindingsadministratie voor Gaza (CLA) van de COGAT-eenheid, de 98e Divisie en de IAF.Dienovereenkomstig werden de afgelopen twee dagen ongeveer 160 voedselpakketten gedropt op ongeveer 17 verschillende punten langs de zuidelijke kustlijn van de Gazastrook met behulp van Amerikaanse, Egyptische, Emirati, Franse en Jordaanse vliegtuigen – waaronder voedsel en medische apparatuur bedoeld voor de inwoners van Gaza. de zuidelijke Gazastrook.


Bovendien werden als onderdeel van de activiteit voedselpakketten, medische apparatuur en brandstofvoorraden gedropt ten behoeve van de voortdurende activiteiten van het Jordaanse veldhospitaal in Khan Yunis. Dit komt bovenop de humanitaire hulp die de Strook binnenkwam en wordt gecoördineerd. met alle relevante autoriteiten.

313 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page