top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF oefent in het leveren van voorraden onder vuur als onderdeel van de operationele paraatheid in noord Israël

Foto IDF woordvoerder


De afgelopen week heeft het Directoraat Technologie en Logistiek een operationele oefening geleid waarbij logistieke voorraden aan de strijdkrachten werden geleverd via de lucht en op de grond.De oefening werd uitgevoerd in samenwerking met het Noordelijk Commando, de Israëlische luchtmacht en aanvullende eenheden van de grondtroepen.


Tijdens de oefening oefenden de strijdkrachten in een noodscenario het transport van uitrusting, water, brandstof en munitie uit naar strijdkrachten die in de noordelijke arena opereerden. De oefening omvatte het laden en lossen van apparatuur uit IAF-vliegtuigen en het per voertuig in het veld vervoeren.

Foto IDF woordvoerder


Sinds het begin van de oorlog zijn er zeven logistieke luchtbevoorradingsoperaties uitgevoerd door de Aerial Supply Unit, waarbij ongeveer 110 ton aan voorraden werd geleverd aan de strijdkrachten die in Gaza opereerden. Duizenden extra logistieke operaties werden op de grond uitgevoerd in de vorm van logistieke konvooien.

Foto IDF woordvoerder


De IDF is bereid soortgelijke operaties ook in de noordelijke arena uit te voeren – op grote schaal en indien nodig onder vuur.

280 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page