top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF onthult de Be'eri die gebouwd is om extreme omstandigheden te weerstaan

Foto IDF woordvoerder


Genoemd naar kibboets Be'eri, die op 7 oktober werd afgeslacht, is de Be'eri in het leger gearriveerd, een speciale, unieke jeep, die de moet IDF helpen bij het navigeren op het slagveld.


“Het is anders dan elk voertuig dat we tot nu toe in de IDF hebben gekend,” verklaart Lt. N., inspecteur-generaal in de Blanam, “het is zeer snel, veelzijdig, operationeel en beter beschermd.” Sterker nog, met een topsnelheid van ongeveer 130 km/u, een gewicht van 5 ton en een bestuurder die in het midden zit, zijn de 56 voertuigen uit de 'Flyer'-versie 72 ontworpen om vrijwel elke offroad-route te doorstaan ​​en de inzittende maximale bescherming te bieden.Dit voertuig is een van de vele die door de IDF zijn onthuld om de mobiliteit op het slagveld op topsnelheid te helpen verbeteren . Het hoofddoel van de Be'eri is echter duidelijk. "Het is zijn roeping om een ​​interventievoertuig te zijn, dat overal in het land kan reiken en een beslissende versterkingsspeler kan zijn", zegt luitenant N.


“De Be'eri rijdt door puin, in diep zand en ook in akkers en landbouwgebieden”, benadrukt de CPC, “en dit alles zonder concessies te doen aan de hoge snelheid die het kenmerkt. Het is een combinatie die belangrijk is om te hebben, vooral als we binnen de Gazastrip vechten."

"Het is zijn roeping om een ​​interventievoertuig te zijn, dat overal in het land kan reiken en een beslissende versterkingsspeler kan zijn", zegt luitenant N.


Foto IDF woordvoerder


Als je aan een Hummer of een gewone Jeep denkt, stel je je de bestuurder voor die aan de zijkant zit, bij het raam , maar bij ‘Be'eri’ is dit niet het geval: “De bestuurdersstoel bevindt zich in het midden van de voertuig, de wielen hebben een veel groter bewegingsbereik en je kunt het terrein gemakkelijk aflezen. Vanuit operationeel oogpunt is het mogelijk om aan weerszijden van de bestuurder twee jagers met een machinegeweer te plaatsen, en dit verbetert de dodelijkheid op het slagveld aanzienlijk."

Foto IDF woordvoerder


Een van de belangrijkste kenmerken van de 'Be'eri' is de mogelijkheid om hem te definiëren voor de taak waarvoor hij nodig is. "Elk wiel heeft een luchtschokdemper die geleegd en gevuld kan worden. Met een druk op de knop kan ik elk wiel dat ik wil omhoog en omlaag brengen, waardoor ik veel beter over zijhellingen kan rijden", legt luitenant uit. N.: "Er is ook aanpassing voor situaties van evacueren en redden van gewonden, off-road rijden, zijhellingen en aanvalsmodus. Hierdoor kunnen we ons snel aanpassen, zelfs onder vuur."

Foto IDF woordvoerder


Een ander voordeel dat de Jeep veiliger maakt, is de mogelijkheid om de voorruit te openen. Op die manier kan de bestuurder, als het voertuig in brand vliegt of een ander probleem heeft, snel en buiten gevaar komen.

315 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page