top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF: Reparatie van een waterlijn in het Khan Yunis-gebied en opening van de nieuwe “Northern Crossing”

Reparatie waterpijp. Foto IDF woordvoerder


De IDF zet, via de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), haar inspanningen voort om de toegang van honderden vrachtwagens met voedselvoorraden en humanitaire hulp aan de inwoners van Gaza te vergemakkelijken.Sinds het begin van de oorlog zijn na veiligheidscontroles ruim 22.700 vrachtwagens met daarin 428.000 ton humanitaire hulp de grensovergangen Kerem Shalom en Nitzana naar Gaza gepasseerd. Bovendien zijn er de afgelopen maanden ruim 6.250 voedselpakketten via 72 luchtdroppings naar distributiepunten in de Gazastrook gedropt, als onderdeel van de humanitaire inspanning.


Deze week (7 april - 13 april) werden ongeveer 1.866 vrachtwagens voor humanitaire hulp gecontroleerd en via de grensovergangen binnengebracht. In 12 luchtdroppings werden 1.463 voedselpakketten gedropt.


Bovendien coördineerde de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza van COGAT deze week, samen met het Zuidelijk Commando, de binnenkomst van 267 vrachtwagens met humanitaire hulp in de noordelijke Gazastrook. Donderdag werd een nieuwe grensovergang van Israël naar het noorden van Gaza – de ‘Northern Crossing’ – in gebruik genomen als onderdeel van de inspanningen om de hulproutes naar de noordelijke Gazastrook te vergroten.


Bovendien coördineerde de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza de werkzaamheden om een hoofdwaterlijn in de Gazastrook te repareren – Bani Suheila voor de Khan Yunis-regio.


De IDF zal haar inspanningen voortzetten om humanitaire hulp de Gazastrook binnen te laten komen over land, door de lucht en over zee, in overeenstemming met het internationaal recht.

442 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page