top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF rijkt prijzen uit voor technologische innovatie


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De uitreiking van de Technological Innovation Award, geleid door de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, heeft maandagavond weer plaatsgevonden. De ceremonie omvatte de deelname van leden van de generale staf van de IDF, andere hoge functionarissen van de IDF en de families van het eminente personeel.


De Technological Innovation Award is een onderscheiding die wordt uitgereikt door de Chef van de Generale Staf voor baanbrekende technologische ontwikkelingen en innovatieve systemen die hebben bijgedragen aan de veiligheid van het land. 27 uitmuntende personeelsleden van de afdelingen en directoraten van de IDF ontvingen de onderscheidingen, onder meer van de Israëlische grondtroepen, de Israëlische marine, de Israëlische luchtmacht, het directoraat Inlichtingen (J2), het directoraat J6 en cyberdefensie, het directoraat Strategische planning en samenwerking ( J5), Directoraat Technologie en Logistiek (J4), de Tank- en APC-administratie (MANTAK) en de Directie Defensieonderzoek en Ontwikkeling (DDR&D) van het Ministerie van Defensie.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tweeëntwintig van de ontvangers ontvingen individuele onderscheidingen voor technologische uitmuntendheid en uitzonderlijk persoonlijk voorbeeld, en vijf anderen ontvingen individuele onderscheidingen voor technologische uitmuntendheid, bijdrage en uitzonderlijke technologische activiteit door de jaren heen.


De ontvangers werden geselecteerd door de chef van de generale staf, in overeenstemming met de aanbevelingen van een commissie die was aangesteld door het hoofd van het directoraat Defensieonderzoek en -ontwikkeling, Brig. Gen. (Res.) Dr. Daniel Gold. Aan het hoofd van de commissie staat de Nationale Veiligheidsadviseur en hoofd van de Nationale Veiligheidsraad (NSC), BG (Res.) Jacob Nagel.


Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi:

“Felicitaties aan de ontvangers van de onderscheidingen en aan uw families, die partners zijn in uw militaire dienst en in deze onderscheiding. Als ik mezelf afvraag waar dit speciale leger uit bestaat, merk ik dat het bestaat uit duizenden innovaties, concepten en capaciteiten waar mensen achter staan. De IDF van vandaag is een moreel leger, maar de laatste tijd hebben we incidenten gehad die niet hadden mogen gebeuren. Vandaag nog gooiden drie soldaten een explosief naar een Palestijns huis. Dit is een serieuze daad die indruist tegen de waarden van de IDF - dit is niet onze manier! We moeten dergelijk gedrag veroordelen. De IDF zou een moreel leger moeten zijn, en net zoals we onze operationele capaciteiten verbeteren, moeten we ook onze moraal blijven versterken. Tijdens Operatie 'Breaking Dawn' hebben we honderden doelen getroffen in het meest dichtbevolkte gebied ter wereld. met de laagste verhouding tussen terroristen en niet-betrokken burgers in de geschiedenis van oorlogen - dit is onze manier, de manier van moraliteit en waarden. De IDF stelt de burgers van Israël in staat om vredig te slapen. Uw ontwikkelingen en capaciteiten, waarvoor u hier vandaag bent bijeengekomen, maken onze beveiliging zo belangrijk. Dank je."Hoofd van het directoraat Defensieonderzoek en -ontwikkeling, Brig. Gen. (Res.) Dr. Daniel Gold:

“Uw vermogen om te profiteren van de technologische revolutie en de snelle veranderingen die we doormaken en deze te gebruiken om technologisch-operationele oplossingen te bieden, staat aan de top van de wereldwijde kennis. Je bent onderweg veel uitdagingen tegengekomen, van het ontwikkelen en implementeren van concepten om operationele uitdagingen aan te pakken, tot het bedenken en toepassen van ideeën om de superioriteit van de staat Israël vast te stellen, zelfs als er geen concreet probleem was. Je hebt geleerd om dit te bereiken terwijl je te maken hebt met fysiek-technologische beperkingen en administratieve uitdagingen. Je bent met kracht boven alles uitgestegen! Deze ceremonie herinnert de IDF en de Israëlische veiligheidstroepen aan de waarde van het menselijke element in onderzoek en ontwikkeling, evenals het belang van hun integratie in de Israëlische veiligheidstroepen. De ontvangers van de Technological Innovation Award worden beschouwd als de 'vuurkolom aan de voorkant van het kamp', gericht op wetenschappelijk-onderzoek-technologische excellentie, het doorbreken van technologisch-operationele grenzen en het omzetten van de visie in veiligheid. Bedankt voor je geweldige bijdrage aan de veiligheid van het land en zijn technologische superioriteit.”

53 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page