israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF-stafchef krijgt "Legion of Merit" onderscheiding van het Amerikaanse leger


Luitenant-generaal Kochavi (R) met de onderscheiding. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens zijn afscheidsbezoek aan Washington werd aan de IDF-chef-staf, luitenant-generaal Aviv Kochavi, de onderscheiding "Legion of Merit" uitgereikt door de voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, wegens zijn inzet voor verdieping van het partnerschap tussen Israël en de VS.


De onderscheiding werd namens de president van de Verenigde Staten uitgereikt aan de stafchef tijdens een erewacht die eerder vandaag werd gehouden op de Fort Myer-basis in Washington, DC.Tijdens de uitreiking van deze bijzondere onderscheiding werd het volgende vermeld:


“Wegens buitengewoon trouwe dienst als chef van de generale staf van de Israel Defense Forces (van januari 2019 tot januari 2023). Door zijn acties tijdens zijn ambtsperiode als chef van de generale staf was LTG Kohavi een voorbeeld van de geest van samenwerking en samenwerking bij het bevorderen van het strategische partnerschap van de Verenigde Staten en de staat Israël. LTG Kohavi verstevigde de status van Israël als capabele en effectieve regionale veiligheidsleider in het Midden-Oosten.


LTG Kohavi toonde verder uitzonderlijk strategisch leiderschap door te profiteren van de diplomatieke initiatieven van de Abraham-akkoorden om de bilaterale militair-militaire banden met partners te verdiepen. LTG Kohavi begeleidde de VS -Israëlische militair-militaire relatie door overgang als het Amerikaanse Europese Commando zijn geografische strijderscommando-verantwoordelijkheid overdroeg aan het Amerikaanse Centrale Commando.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Als waardevolle partner was LTG Kohavi een voorbeeld van de hechte band tussen Israël en de Verenigde Staten. LTG Kohavi heeft duidelijk de strategische defensiedoelstellingen van Israël vastgesteld en gedeeld, in nauwe afstemming met de nationale belangen en strategische doelstellingen van de VS. LTG Kohavi's superieure inspanningen, uitstekend leiderschap en persoonlijk initiatief strekken hem, de Israel Defense Forces en zijn land tot grote eer." nationale belangen en strategische doelstellingen.


LTG Kohavi's superieure inspanningen, uitstekend leiderschap en persoonlijk initiatief strekken hem, de Israel Defense Forces en zijn land tot grote eer." nationale belangen en strategische doelstellingen. LTG Kohavi's superieure inspanningen, uitstekend leiderschap en persoonlijk initiatief strekken hem, de Israel Defense Forces en zijn land tot grote eer."49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws