top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF stelt aanval op Islamic Jihad post uit vanwege meisje dat er speelt


Screenshot video


Opnieuw een voorbeeld hoe zorgvuldig de IDF omging tijdens aanvallen op doelen van Islamic Jihad, tijdens de 72-uur durende gevechten. De aanval op een post van Islamic Jihad werd afgebroken omdat een meisje daar aan het spelen was.


De video is van afgelopen vrijdagmiddag 5 augustus, en toont een jong Palestijns meisje dat de trappen van de post van de terreurgroep beklimt, voordat een volwassen man haar weg begeleidde.


Majoor B, een commandant van de 7e Pantserbrigade van het Pantserkorps die aan de aanval deelnam, zei dat de troepen 'ethisch, professioneel en met precisie' hebben gehandeld.


"Toen we toestemming kregen om op de buitenpost te schieten, identificeerde de tankbemanning een kind samen met een man in de buurt van het aanvalsdoel," herinnert majoor 'B' zich. " Vanwege de aanwezigheid van burgers heeft de tankcommandant meteen geroepen om het vuren te stoppen.


"Pas nadat het meisje weg was van de post, hebben wij de post vernield", aldus majoor B.


De video werd vrijgegeven als onderdeel van de poging van het leger om de aandacht te vestigen op zijn inspanningen om te voorkomen dat burgers gewond raken.
193 weergaven0 opmerkingen
bottom of page