top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF trekt zich uit Jenin terug: soldaat doodgeschoten; balans wordt opgemaakt


Foto IDF-woordvoerder


Terwijl de IDF zich langzaam uit Jenin begint terug te trekken, is een onderofficier neergeschoten en later in een Israëlisch ziekenhuis overleden. De Israel Defense Forces zeiden dat de soldaat, een onderofficier van de elite Egoz-commando-eenheid, ter plaatse werd behandeld voordat hij naar een ziekenhuis in Israël werd gebracht, waar hij dood werd verklaard.


De onderofficier is sergeant eerste klas David Yehuda Izhak,23, een gevechtssoldaat in de “Egoz”-eenheid, uit de gemeenschap van Beit El. Moge hij rusten in vrede.


Foto IDF woordvoerder


In de afgelopen uren richtte een IDF-vliegtuig zich op een gewapende terroristische cel op een begraafplaats aan de rand van de stad Jenin. De schutters vormden een bedreiging voor de veiligheidstroepen die het Jenin-kamp verlieten.


Dit is een verder bewijs van de uitbuiting van burgergebieden in de stad Jenin en het Jenin-kamp door terroristen.


Tevens maakt de IDF de balans op van wat ze in Jenin hebben bereikt en gevonden.


IDF, ISA, Israëlische grenspolitie nam meer dan duizend wapens in beslag in het Jenin-kamp en de stad Jenin; onder hen explosieven, munitie, geweren en explosievenfaciliteiten.


Meer dan 300 verdachten werden ondervraagd door veiligheidstroepen; vanr hen werden er 30 aangehouden.


Bijgevoegd zijn de gegevens van vandaag (dinsdag) vanaf 19:00 uur met betrekking tot de activiteit van de IDF, ISA, Israëlische grenspolitie in de stad Jenin en het Jenin-kamp:


* 14 schuilplaatsen van gezochte verdachten en operationele situatiekamers die werden gebruikt voor terroristische activiteiten werden gelokaliseerd en gedwarsboomd door veiligheidstroepen.


Foto IDF woordvoerder


* Er werden 6 fabrieken voor de productie van explosieven gelokaliseerd en ontmanteld, waarin meer dan 300 explosieven, materialen voor de productie van explosieven en andere wapens waren opgeslagen.


* Drie operationele situatiekamers die gebruikt werden als terroristische infrastructuur werden gedwarsboomd.


* 10 explosieven, 24 "8"-geweren, M16-geweren en honderden kogels voor een divers aantal wapens werden in beslag genomen en geneutraliseerd.


Foto IDF woordvoerder


* Honderdduizenden Shekels werden in beslag genomen.


* Tientallen kilo's chemisch materiaal voor het maken van explosieven werden in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


* Zes ondergrondse schachten en twee wapenputten die werden geïdentificeerd met een terroristische organisatie die grote hoeveelheden wapens bevatten, werden gelokaliseerd.


De wapens bevonden zich in schuilplaatsen, een moskee, verborgen putten in burgergebieden, operationele situatiekamers en in voertuigen.139 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page