top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF-troepen hebben 17 terreurverdachten gearresteerd en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen nacht opereerden de IDF, de Shin Bet en de Mageb op een aantal locaties in de Judea en Samaria, onder andere in de dorpen Adna, El Bira en Deir Tzamat en de stadd Hebron, en werden in totaal 17 terreurverdachten gearresteerd.


Tijdens een proactieve operatie in de stad Hebron identificeerden IDF-troepen een verdacht voertuig. Na een inspectie bleken de vier verdachten die in het voertuig zaten in het bezit te zijn van een wapen en werden ze overgebracht voor verder onderzoek naar de veiligheidsdienst.


De troepen opereerden vannacht ook in de stad Nablus en arresteerden twee gezochte personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens die activiteit gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven. In de omgeving zijn ook schoten gehoord.


De troepen opereerden ook in de dorpen El Muayir en Kafr Malek en arresteerden nogeens acht gezochte personen, verdacht van terreuractiviteiten.


Tijdens de activiteiten van de troepen in het dorp Nur a Shams werden drie voor terreur gezochte personen gearresteerd. Bovendien gooiden verdachten bij een activiteit in de stad Kalkilia stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven. Er is een treffer gedetecteerd.


Bovendien werd er 's nachts geschoten op een militaire post, nabij de stad Jenin in het gebied van de Menashe Brigade. Er werd schade ontdekt in de structuur van de buitenpost en er werd een projectiel gevonden, er zijn geen slachtoffers bij onze troepen.

IDF-troepen zijn begonnen het gebied te doorzoeken.


De gearresteerde gezochte personen en de in beslag genomen wapens werden voor verdere verwerking overgedragen aan de veiligheidsdienst.


70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page