top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF-troepen in verplichte en reservedienst voor mogelijke scenario's langs de noordgrens

Foto IDF woordvoerder


Gedurende de hele oorlog hebben IDF-soldaten in dienst- en reservedienst, als onderdeel van een oefening genaamd ‘Valuable Time’, trainingsoefeningen uitgevoerd om de paraatheid voor verschillende operationele scenario’s aan de noordgrens te vergroten.


Het doel van deze oefeningen is om IDF-reservisten op te leiden terwijl zij ook operationele activiteiten uitvoeren. De oefeningen dragen aanzienlijk bij aan het vergroten van de paraatheid van de troepen, met name die van de reservetroepen.De soldaten trainen voor een reeks omstandigheden, waaronder gevechten overdag en 's nachts, maar ook oorlogsvoering in steden en op het platteland. Ze volgen een operationele artillerietraining en worden gecertificeerd voor het bedienen van verschillende soorten wapens. De oefeningen worden op een aantal niveaus uitgevoerd, van pelotonniveau tot bataljonsgevechtsteams, om geïntegreerde gezamenlijke gevechten zo goed mogelijk te simuleren.


Foto IDF woordvoerder


Het IDF Northern Command heeft een trainingsarena opgezet met onder meer schietinstructeurs, een mobiele vuuroperatie-eenheid en training voor een reeks wapens, evenals technologische hulpmiddelen voor het plannen van gevechten om de paraatheid van de troepen te vergroten.


427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page