top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF-troepen intensiveren de operaties tegen terroristische agenten en infrastructuur in Jabaliya

Foto IDF woordvoerder


IDF-troepen blijven de operaties in het Jabaliya-gebied in het noorden van Gaza intensiveren. Vannacht (dinsdag) begon de IDF een operatie tegen terroristische agenten en infrastructuur in het centrum van het Jabaliya-kamp.


De afgelopen dag hebben IDF-troepen in het gebied intense gevechten gevoerd met tientallen terroristische cellen en een groot aantal terroristen geëlimineerd. Bij een van de gezamenlijke grond- en luchtaanvallen in het gebied werd de terroristencel die gisteren (dinsdag) op de stad Sderot schoot uitgeschakeld.


De afgelopen dagen zijn IDF-troepen in de zuidelijke Gazastrook blijven opereren in specifieke gebieden van oostelijk Rafah om terroristen te elimineren en aanvullende terroristische infrastructuur te ontmantelen. Bovendien begonnen IDF-troepen een gerichte operatie op een trainingscomplex van Hamas in het gebied, waarbij terroristen werden uitgeschakeld in gevechten van dichtbij en grote hoeveelheden wapens en uitrusting werden gelokaliseerd die bedoeld waren om die van de IDF te simuleren.De afgelopen dag hebben IAF-vliegtuigen ongeveer 80 terreurdoelen aangevallen en geëlimineerd, waaronder militaire complexen, wapenopslagfaciliteiten, raketwerpers, observatieposten en aanvullende terroristische infrastructuur.


Bovendien heeft de Nahal Brigade vanochtend (woensdag) de operationele activiteiten in het Zeitoun-gebied afgerond en begonnen met de voorbereidingen voor aanvullende activiteiten in de Gazastrook. Het 2e Brigade Combat Team zet de operaties in het Zeitoun-gebied voort.

260 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page