top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF-troepen vechten met terroristen die vanuit de Kfar Yunis moskee op hen schieten

Tunnelschacht bij Kfar Yunis moskee. Foto IDF woordvoerder


De afgelopen twee weken is een aanvalsteam van de 7e Gepantserde Brigade van de IDF actief geweest in het Khan Younis-gebied in de zuidelijke Gazastrook. De troepen ontdekten een groot ondergronds complex onder de aan Hamas verbonden moskee, waar twee soldaten werden gedood tijdens operatie, door een boobytrap.Ook ontdekten de soldaten een wapenopslagplaats, schakelden ze veel terroristen uit tijdens schermutselingen en voerden luchtaanvallen uit.


De IDF meldde dat tijdens de operatie van een aanvalsteam van het 12e bataljon bij de Qutaybah-moskee in Khan Younis, een locatie die verbonden is met Hamas, soldaten een enorm ondergronds complex blootlegden.


Een van de in de moskee gevonden wapens. Foto IDF woordvoerder


Tijdens een activiteit van het gevechtsteam van het 12e Bataljon bij de "Qutaiba"-moskee in het Khan Yunis-gebied van Hamas, identificeerden de strijders een brede ondergrondse infrastructuur in de moskee.In een van de kamers werd een bom tot ontploffing gebracht en werden de troepen beschoten. De jagers schoten terug terwijl ze de gewonde bataljonsstrijders redden, en schakelden met luchtsteun nog meer terroristen uit die probeerden te ontsnappen uit de moskee. Sergeant Maor Cohen Eisenkot en sergeant Yonatan Din Chaim kwamen daarbij om het leven.


456 weergaven0 opmerkingen
bottom of page