top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF troepen vinden medicijnen gegijzelden in Nasser ziekenhuis en zorgen dat ziekenhuis blijft werken

Screenshot van medicijnen voor gegijzelden gevonden in Nasser ziekenhuis.


IDF-troepen en de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza (CLA) opereren tegen de terroristische organisatie Hamas in het gebied van het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis.


Tijdens de nauwkeurige en beperkte operationele activiteiten in het Nasser-ziekenhuis werden medicijnen met de namen van Israëlische gijzelaars gevonden. De bron van de medicijnen en het gebruik ervan worden beoordeeld.


Bovendien lagen er wapens op het ziekenhuisterrein.


Vrijdagochtend werd er een melding ontvangen over de onderbreking van de generatoractiviteit, waardoor de elektrische systemen in het ziekenhuis uitvielen. In tegenstelling tot wat wordt beweerd, richtten IDF-troepen zich niet op de generatoren. De troepen kregen de opdracht om de continue werking van het ziekenhuis te garanderen.


Ondanks de generatorstoring in het ziekenhuis bleven echter alle vitale systemen de hele dag door werken op basis van het bestaande Uninterruptible Power Supply (UPS)-systeem in het ziekenhuis.Gedurende de dag, na ontvangst van het rapport van de storing in de ziekenhuisgenerator, werkten IDF-troepen aan het repareren van de generator, terwijl tegelijkertijd Shayetet 13 speciale troepen een alternatieve generator naar het ziekenhuis brachten. Deze acties werden uitgevoerd in nauwe coördinatie tussen de IDF en de ziekenhuisadministratie door functionarissen van de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza (CLA).

Overleg IDF commandant en ziekenhuismedewerker. Foto IDF woordvoerder


Naast het leveren van een alternatieve generator, leverde de IDF voedsel voor baby's en water aan het ziekenhuis. De CLA coördineerde ook met internationale hulporganisaties om dieselbrandstof te leveren om de ziekenhuisactiviteit op peil te houden.

Voorraden water en voedsel door de IDF het Nasser ziekenhuis in gebracht. Foto IDF woordvoerder


De IDF zal blijven opereren in overeenstemming met het internationaal recht tegen Hamas, dat systematisch opereert vanuit ziekenhuizen en civiele infrastructuur.

632 weergaven1 opmerking

1 Comment


P Bakker
P Bakker
Feb 17

Wordt de wereld nu wakker hoe de IDF opereert?

Like
bottom of page