top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF voert grote actie in Jenin uit; 4 Palestijnen gedood


Foto IDF woordvoerder


In de afgelopen uren heeft de IDF de langverwachte grote operatie tegen terreurfaciliteiten in Jenin uitgevoerd waarbij volgens de laatste berichten vier Palestijnen zijn omgekomen en 25 gewond geraakt.


Als onderdeel van een gezamenlijke operatie van de IDF en de ISA (binnenlandse veiligheidsdienst) werd een gezamenlijk operatiecentrum in het Jenin-kamp getroffen


Als onderdeel van een uitgebreide antiterrorisme-inspanning in Judea en Samaria vielen veiligheidstroepen een gezamenlijk operatiecentrum aan, dat diende als het gezamenlijke operationele commandocentrum voor het Jenin-kamp en agenten van de "Jenin-brigade".


Foto IDF-woordvoerder


Het operationele commandocentrum deed ook dienst als geavanceerd observatie- en verkenningscentrum, een plek waar gewapende terroristen zich voor en na terroristische activiteiten zouden verzamelen, een plek voor wapens en explosieven, en als een knooppunt voor coördinatie en communicatie tussen de terroristen.


Daarnaast bood het commandocentrum onderdak aan gezochte personen die de afgelopen maanden betrokken waren bij het uitvoeren van terreuraanslagen in het gebied.


Foto IDF-woordvoerder


Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit zei dat drie mensen werden gedood en minstens 25 anderen gewond raakten bij een aantal aanvallen, toen grote aantallen Israëlische grondtroepen vanuit verschillende richtingen de stad binnenkwamen. Het ministerie zei dat zeven Palestijnen in ernstige toestand op de lijst staan.

IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari vertelde verslaggevers later dat de operatie gericht was op het vluchtelingenkamp Jenin en "deel uitmaakte van een reeks acties die we uitvoeren en zullen blijven uitvoeren".


"We zijn niet gekomen om het vluchtelingenkamp te bezetten, dit is geen operatie tegen de Palestijnse Autoriteit maar tegen de terreurgroepen in Jenin", zei hij.


Een hoge regeringsfunctionaris zei dat "het doel van deze uitgebreide operatie is om een ​​einde te maken aan de rol van Jenin als toevluchtsoord voor terreur, en het zal zo lang duren als nodig is."Voordat de operatie begon melden Palestijnen dat inwoners sms-berichten hadden gekregen waarin ze werden gevraagd binnen te blijven, terwijl sommige leden van gewapende groepen sms-berichten hadden ontvangen waarin ze werden opgeroepen de wapens neer te leggen en zichzelf aan te geven.


Minister van Defensie Yoav Gallant zei in een verklaring: “De afgelopen uren hebben onze veiligheidstroepen geopereerd tegen terreurhaarden in de stad Jenin.


In het geval van terrorisme zullen we een proactieve en daadkrachtige aanpak hanteren. Iedereen die de burgers van Israël schaadt, zal een hoge prijs betalen.


We houden de acties van onze vijanden nauwlettend in de gaten en het Israëlische leger is op elk scenario voorbereid.


Ik prijs de IDF en ISA voor hun vastberadenheid en operaties.”


Foto Ariel Hermoni / IMOD

1.053 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page