top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari: ´we zijn de gegijzelden niet vergeten´

Screenshot YouTube


“Zelfs terwijl we worden aangevallen door Iran, hebben we onze cruciale missie in Gaza, om onze gijzelaars uit de handen van Irans bondgenoot Hamas te redden, geen moment uit het oog verloren. Van onze morele plicht om alles te doen wat in onze macht ligt om 133 gijzelaars thuis te brengen.”


“Gisteravond heeft een defensieve coalitie van Israël en zijn internationale partners met succes een grootschalige aanval vanuit Iran verijdeld. Iran en zijn bondgenoten lanceerden ongeveer 350 zelfmoorddrones, kruisraketten, ballistische raketten en raketten vanuit Iran, Irak, Jemen en Hezbollah in Libanon richting Israël. Met ongeveer 60 ton kernkoppen en explosieve materialen. Maar de dreiging vanuit Iran werd beantwoord met de lucht-, operationele, technologische en inlichtingendiensten – de superioriteit van een verenigde defensieve coalitie van internationale bondgenoten – onder leiding van de Verenigde Staten – samen met Groot-Brittannië, Frankrijk en andere partners.


Samen hebben we 99% van de bedreigingen tegen Israël onderschept. Samen hebben we de aanval van Iran verijdeld. De ongekende aanval van Iran werd beantwoord met een ongekende verdediging. Dit was de eerste keer dat een dergelijke coalitie samenwerkte tegen de dreiging van Iran en zijn bondgenoten in het Midden-Oosten.


Zelfs terwijl we door Iran worden aangevallen, zijn we onze cruciale missie in Gaza, om onze gijzelaars uit de handen van Irans bondgenoot Hamas te redden, geen moment uit het oog verloren. Van onze morele plicht om alles te doen wat in onze macht ligt om 133 gijzelaars thuis te brengen. Hamas heeft onlangs het voorstel voor de vrijlating van gijzelaars afgewezen dat hun door de bemiddelaars werd aangeboden. Hamas en Iran willen het Midden-Oosten in vuur en vlam zetten en de regio laten escaleren.We zijn nog steeds zeer alert en beoordelen de situatie. De afgelopen uren hebben we operationele plannen goedgekeurd voor zowel offensieve als defensieve acties. We zullen de staat Israël blijven beschermen en – samen met onze partners – zullen we doorgaan met het bouwen aan een veiligere en stabielere toekomst voor het Midden-Oosten.”

384 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page