top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF zegt de grondoperaties in het centrum van de Gazastrook te hebben uitgebreid

Foto IDF woordvoerder


De 99e Divisie voltooide, met gecombineerde krachten van commando-reservisten, parachutisten en reservisten van de pantser eenheden, een divisieoperatie in de wijk Bakshi, in het zuidelijke deel van Gaza-stad, om terroristen van het Nizirat-bataljon van Hamas te elimineren en de ondergrondse infrastructuur te vernietigen.De operatie is bedoeld om de operationele controle van de IDF-troepen in het centrum van de Gazastrook te vestigen, in de buffer tussen het noorden van de Gazastrook en de centrale kampen.


In het Bakshi-gebied hebben de strijders van de divisie van de brigades "Ram" en "Hamarom" terroristen geëlimineerd, vele wapens gelokaliseerd, waaronder raketwerpers, motorfietsen en explosieven, en schachten vernietigd, waarvan sommige belangrijke water- en elektriciteitsinfrastructuur waren.


Foto IDF woordvoerder


Bij een luchtaanval werd een groep terroristen geëlimineerd die RPG's vanuit het stadhuis van Bakshi op de strijdkrachten hadden afgevuurd.


Tegelijk met de operatie in de wijk Bakshi werken strijders van de “Yiftah”-brigade aan het zuiveren van de westelijke wijken van Gaza-stad.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de invallen werden veel wapens gevonden, waarvan sommige verborgen waren in speelpoppen en onder kinderbedden. De reservisten van de Yiftah Brigade vernietigden, in samenwerking met technische strijders, de aanwezige wapenvoorraden.


Foto IDF woordvoerder


Tot nu toe hebben de strijders van de divisie veel terroristen geëlimineerd, schachten gelokaliseerd en luchtaanvallen uitgevoerd, gericht om terroristen en bedreigingen in het gebied te voorkomen.
252 weergaven1 opmerking

1 則留言


p.bakker61
2023年12月21日

Ik heb bewondering voor alle Israëlische strijdkrachten en natuurlijk voor het volk Israel

按讚
bottom of page