top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO (in Engels) met uitgebreid bewijs hoe Hamas ziekenhuis gebruikt voor de terreurtunnels


Rumah Sakit Indonesia-ziekenhuis in Gaza-stad. In de rode cirkel de toegang tot de ondergrondse tunnels. Foto IDF woordvoerder


In een briefing aan de internationale media onthult IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari nieuwe inlichtingeninformatie en bewijsmateriaal waaruit blijkt dat Hamas medische faciliteiten in de Gazastrook gebruikt voor terreurdoeleinden.


IDF-woordvoerder Daniel Hagari zei in zijn toespraak ook, in het Engels, dat het leger 1,5 miljoen flyers heeft gedropt, 20.000 telefoontjes heeft gepleegd en 6 miljoen opgenomen berichten heeft verstuurd naar burgers in het noorden van Gaza, waarin hij hen aanspoorde naar het zuiden te evacueren, waarbij bewijsmateriaal van elk daarvan werd getoond.


Foto IDF woordvoerder


Uit de gepubliceerde documentatie in de video lijkt het erop dat de terroristische organisatie opzettelijk wegen blokkeert om de verplaatsing van de Gazaanse bevolking naar het zuiden te voorkomen.


Foto IDF woordvoerder


Hagari speelde een opname af van een inwoner van Gaza die zei dat hij was teruggestuurd naar het noorden. 'Je weet wie ons heeft teruggestuurd', zegt de inwoner.


Hagari merkte ook op dat de corridor voor dezelfde beweging van burgers ten zuiden van de strook gesloten moest worden nadat Hamas de Israëlische strijdkrachten had aangevallen die de opening van de corridor bedienden.


Hagari presenteert een video waarin een ondergrondse ingang van het Sheikh Hamad-ziekenhuis te zien is, die volgens hem aansluit op Hamas-tunnelnetwerken.


In het document in de video presenteert de IDF-woordvoerder hoe Hamas een terroristische infrastructuur bouwde in het Indonesische ziekenhuis in de Gazastrook – van 2010 tot 2023, door het te bouwen bovenop het bestaande tunnelnetwerk.


Indonesisch ziekenhuis, 2010. Foto: IDF-woordvoerder


Indonesisch ziekenhuis, 2010 met daaronder de tunnels. Foto: IDF-woordvoerder


Indonesisch ziekenhuis, 2023. Foto: IDF-woordvoerder


In een gesprek met een medewerker van de terroristische organisatie hoorde hij hoe hij het brandstofreservoir in het ziekenhuis beschreef: en dat is allemaal voor gebruik door Hamas


Een andere video laat zien hoe Hamas-schutters vanuit het ziekenhuis het vuur openen op Israëlische troepen.


“Alsof het nog niet genoeg was dat we een tunnel onder het ziekenhuis blootlegden, schoten de terroristen ook vanuit het ziekenhuis op onze soldaten”, zegt Hagari.


Hij zegt dat de IDF informatie heeft over een tunnelnetwerk onder het zogenaamde Indonesische ziekenhuis, evenals luchtbeelden van raketwerpers op enkele tientallen meters van het complex. Hij laat daar in bijgevoegde video voor beelden van zien.


“Hamas heeft systematisch het Indonesische ziekenhuis gebouwd om de ondergrondse terreurinfrastructuur te verhullen”, zegt Hagari.


Hij presenteert ook opnames van gesprekken tussen Hamas-functionarissen waarin hun gebruik van brandstofreserves wordt beschreven die eigendom zijn van het Indonesische ziekenhuis.In een andere foto toont Hagari een lanceerplaats voor raketten binnen 75 meter van het ziekenhuis omdat ze weten dat wanneer de IDF die plek gaat beschieten het ziekenhuis wordt geraakt.


Lanceerplek bij ziekenhuis. Foto IDF woordvoerder


De IDF heeft Hamas er eerder van beschuldigd zijn belangrijkste operatiebasis te hebben 75 meter onder het Shifa Hospital, het grootste medische centrum in Gaza, en ook brandstof te hamsteren voor terreurdoeleinden.


Hij herhaalde het nogmaals: “Onze oorlog is met Hamas, niet met de burgers in Gaza. Wij zullen het cynische gebruik van ziekenhuizen door Hamas, om hun terreurinfrastructuur te verbergen, niet accepteren. Er moet een einde komen aan de exploitatie van ziekenhuizen door Hamas”, zegt Hagari.

1.929 weergaven0 opmerkingen
bottom of page