top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: In realtime, zo produceert de Shin Bet inlichtingen in oorlogssituaties


Foto IDF woordvoerder


De Algemene Veiligheidsdienst, de Shin Bet, opereert sinds de verrassingsaanval van Hamas op 7 oktober in volledige samenwerking met de IDF om de doelen te bereiken die door het politieke echelon in Gaza zijn gesteld. Haar activiteit ligt voornamelijk op het gebied van inlichtingen, maar niet alleen.


Shin Bet-personeel sluit zich aan bij de activiteiten van de IDF in de Gazastrook en slaagt erin om in realtime inlichtingen uit het veld te verzamelen, niet alleen van terroristen in onderzoeken, maar ook van bevindingen die in het veld zijn gevonden.


Meer dan 100 Hamas-terroristen, waaronder terroristen van de Noh'ba-strijdmacht, zijn onderzocht door de Shin Bet en brengen waardevolle inlichtingen naar de strijdkrachten in het veld. Dit zijn inlichtingen die de strijdkrachten in het veld naar strategische doelstellingen leiden en waarschuwen voorde plannen om de strijdkrachten, veroveringsplaatsen, locaties van IML-depots en raketten, schuilplaatsen van terroristen en meer aan te vallen.De Shin Bet-coördinatoren bevinden zich in het fronthoofdkwartier van de brigades en werken volledig samen met de IDF. Ze gingen alle dagen tijdens de gevechten de Gazastrook binnen, voerden onderzoeken uit, vonden locaties voor onderzoek en van daaruit kwamen ze bij tunnelschachten en strategische locaties van Hamas.


Als onderdeel van deze activiteit werden tientallen tunnelschachten blootgelegd, werden honderden terroristische infrastructuren gevonden en vernietigd en werden duizenden doelen aangevallen op basis van inlichtingen van de Shin Bet. Bovendien werden duizenden Hamas documenten met informatie in beslag genomen in de Gazastrook en door de Shin Bet geanalyseerd. Afgezien van de materialen die in de buitenposten van Hamas in beslag zijn genomen, is er geen huis waar het Shin Bet-personeel is binnengegaan en waar geen inlichtingenmateriaal uit is gehaald.


Foto IDF woordvoerder

We willen eraan herinneren dat door het inlichtingenwerk van Shin Bet tot nu toe twee Hamas-brigades in de Gazastrook zijn geëlimineerd, en in het noorden en in de centrale kampen 18 generaals en ongeveer 50 commandanten van Hamas-compagnies zijn geëlimineerd. Dit is een cruciale inlichtingeninspanning voor de voortzetting van de gevechten. Het veiligheidssysteem slaagt erin Hamas aanzienlijke schade toe te brengen, zowel qua commandovoering in het veld als qua vermogen om tegen onze strijdkrachten in de Gazastrook te vechten.


In het hart van de oorlogsinspanning werkt de Shin Bet intensief om informatie in te zamelen over de toestand en locaties van de ontvoerden. Zij zijn het die heeft geleid tot de consolidatie van de informatie waardoor de reddingsoperatie van de vrouwelijke soldaat Uri Magidish werd uitgevoerd. door de Shin Bet-strijders uit het hart van de Gazastrook.


Foto via Social Media


Dit was een gedurfde operatie vanuit het noorden van de Gazastrook, waarvan de meeste details nog niet zijn onthuld. Ze werd in een appartement vastgehouden door elementen die banden hadden met Hamas, en het beveiligingssysteem slaagde erin haar te redde
473 weergaven1 opmerking
bottom of page