top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Kfar Kama erkend door de UNWTO als een 'Tourist Village'


Screenshot YouTube


Het Israëlische Ministerie van Toerisme heeft dinsdag aangekondigd dat de Circassische gemeenschap van Kfar Kama door de VN-Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) is geselecteerd om te worden opgenomen in de exclusieve lijst voor 2022 van toeristische dorpen die worden aanbevolen om te bezoeken.


Het doel van deze prestigieuze wedstrijd, die nu zijn tweede jaar ingaat, is het promoten en versterken van de rol van toerisme bij het beschermen van plattelandsdorpen (tot 15.000 inwoners), samen met hun landschappen, natuurlijke en culturele diversiteit, kennissystemen en lokale waarden en activiteiten, waaronder gastronomie. Tegelijkertijd promoot het initiatief ook transformatieve benaderingen van de ontwikkeling van toerisme op plattelandsbestemmingen die bijdragen aan doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.


Er werden 130 aanvragen uit 57 landen ingediend voor de prestigieuze titel, waaronder de voorstellen van het Israëlische Ministerie van Toerisme. In de procedure onder leiding van adjunct-directeur-generaal Kobi Barda en de directeur internationale betrekkingen Nira Fisher, diende het Israëlische ministerie van Toerisme nominaties in voor drie locaties, waaronder kibboets Neot Smadar in de Negev, die was opgenomen in het upgradeprogramma van de organisatie. en zullen nauw worden ondersteund om voor volgend jaar een nominatie in te dienen om erkenning te krijgen. De kandidatuur van Zippori kreeg geen erkenning. De definitieve lijst van de winnende dorpen wordt op 20 januari 2023 gepubliceerd.


Kfar Kama omvat een historisch verhaal over de Circassian gemeenschap die in de buurt van de Kfar Tabor woont, die meer dan 150 jaar geleden werd gesticht door islamitische Circassians, afkomstig uit de Kaukasus.


Het dorp, dat een van de twee van dergelijke Circassiaanse dorpen in Israël is (de andere is Rehaniya), stelt de toerist in staat om door een tijdtunnel te reizen. Het dorp heeft een unieke architectuur en een museum over de Circassische cultuur. Dit naast het behoud van het erfgoed en de cultuur van de gemeenschap, inclusief dansvoorstellingen, toeristische festivals en de mogelijkheid voor toeristen om te genieten van unieke culinaire gerechten en een unieke cultuur te ervaren. Het dorp, waarvan de toeristische infrastructuur is gerenoveerd met de hulp van het Ministerie van Toerisme, staat vol met restaurants, attracties voor het hele gezin, een zuivelfabriek met workshops over kaasbereidingsprocessen en het Circassian Heritage Conservation Centre, dat rondleidingen door de oude dorpssteegjes aanbiedt. , een klank- en lichtshow en proeverijen uit de Circassische keuken.De internationale erkenning zal naar verwachting leiden tot een toename van het toerisme en de ontwikkeling van de landelijke ruimte, vooral in de buurt van het winnende dorp.


Vertegenwoordigers van Kfar Kama en het Israëlische Ministerie van Toerisme zijn uitgenodigd voor de UNWTO-ceremonie die zal plaatsvinden op 27-28 februari 2023.


Minister van Toerisme Yoel Razvozov: “De erkenning van Kfar Kama als toeristisch dorp plaatst Israël naast andere beroemde toeristische trekpleisters over de hele wereld. De keuze van het dorp door de UNWTO zal het transformeren in een bedevaartsoord voor veel toeristen en zal een belangrijke positieve impact op de landelijke omgeving in Galilea.”


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page