top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Kinderen beschilderden 800 menora's voor de soldaten in Gaza

Foto IDF woordvoerder


Ongeveer 800 menora's, versierd met versterkende boodschappen van het thuisfront, arriveerden de afgelopen dagen met logistieke konvooien bij de IDF-soldaten in het hart van Gaza.


Tijdens gevechten staken IDF-soldaten van de brigadegevechtsteams onder het Zuidelijk Commando er kaarsen in aan ter ere van Chanoeka vakantie.


De kinderen van de uit het zuiden, de Gazastrook en de noordelijke grens geëvacueerde gemeenschappen beschilderden en versierden, samen met de leden van een beschermende formatie van het Onderwijs- en Jeugdkorps, ongeveer 800 menorah's voor de troepen.Het "Met Man Ha'or"-project, geleid door de Personeelsdivisie en de Afdeling Human Resources van het Zuidelijk Commando, waarin Chanoeka's werden voorbereid en aan de soldaten afgeleverd, is een voorbeeld van een van de inspanningen die tijdens de oorlog voor de soldaten zijn geleverd. Chanoeka vakantie.


De menora’s werden samen met dozen met snoep en agoda’s voor de soldaat naar de Gazastrook gestuurd, met ontroerende berichten en brieven, met als doel de geesten van de strijders aan het front te versterken en hen eraan te herinneren dat het volk van Israël achter hen en thuis op hen wachten.“De onderwijsfaculteit die in instellingen in het hele land is ingezet, creëert een routine voor de ontheemde gemeenschappen door middel van diverse activiteiten, met als doel de persoonlijke en gemeenschapsveerkracht te versterken”, zei de commandant van de Magen-formatie in het Onderwijs- en Jeugdkorps, kolonel Einat Albalak.


"Het project maakt deel uit van een hele reeks acties die het korps leidt met als doel de geest van de strijders aan het front en het moreel van de gemeenschappen aan de achterkant te versterken."


“De mannelijke en vrouwelijke strijders dragen de gedachten van de kinderen met zich mee en het gevoel van verbondenheid en verantwoordelijkheid jegens de inwoners van de Otaf en de hele natie,” zei de onderwijsofficier van het Zuidelijk Commando, majoor Mor Issachar. “Het project maakt het mogelijk is om de relatie te realiseren en te versterken, en we zijn blij dat we een belangrijk onderdeel kunnen zijn van het versterken van het moreel van onze strijders ".

1.679 weergaven1 opmerking
bottom of page