top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 'Licht van hoop' in Jeruzalem


Foto Avi Mizrachi


De gemeente Jeruzalem presenteert een unieke lichtshow verspreid over ongeveer 1000 vierkante meter om de gegijzelden in Gaza te ondersteunen.


De gemeente Jeruzalem lanceerde via de ‘Ariel Company’, op de avond van 26 oktober op het Pais Arena-plein, de ontroerende tentoonstelling – ‘Lights of Hope’ – als een symbool van solidariteit met de gevangenen die Hamas in Gaza vasthoudt, met als doel de internationale bewustzijn. Het is een duidelijke boodschap van de stad Jeruzalem aan de wereld en een oproep tot de terugkeer van de gevangenen naar Israël. Vertegenwoordigers van de families van de gevangenen namen deel aan de inauguratie.De tentoonstelling 'Lights of Hope' bestaat uit 224 gloeilampen, wat overeenkomt met het aantal gevangenen dat Hamas vasthoudt, en beslaat een oppervlakte van ongeveer 1000 vierkante meter. Deze gloeilampen zijn samengesteld uit krachtige schijnwerpers, die elk 224 seconden lang de hemel van Jeruzalem meerdere keren per avond in verschillende kleuren verlichten. Naast elke gloeilamp staat een afbeelding en de naam van elke gevangene.


Foto Avi Mizrachi


Elke keer dat gevangenen naar Israël worden teruggebracht, wordt het aantal lampen en de duur van hun verlichting in de tentoonstelling aangepast aan het aantal gevangenen dat nog niet is teruggekeerd.Moshe Lion, burgemeester van Jeruzalem: "We verlichten de hemel voor de gevangenen en hun families. We bidden en hopen op hun snelle terugkeer naar huis."


Uri Menachem, CEO van Ariel Company: “De tentoonstelling ‘Lights of Hope’ vanuit Jeruzalem brengt een boodschap over aan de wereld om zich te verenigen rond de inspanning om alle gevangenen in vrede naar huis terug te brengen. Het volk van Israël vergeet het niet, zelfs niet voor een moment lang worden de 224 lichtbakens gevangen gehouden in Gaza."

613 weergaven1 opmerking

1 comentário


HansLa23+
27 de out. de 2023

Indrukwekkend!


Curtir
bottom of page