top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Maak kennis met de nieuwe stafchef van de IDF


De nieuwe stafchef van de IDF Generaal Hertzi Halevi. Foto IDF-woordvoerder


Generaal Hertzi Halevi werd geboren in 1967, groeide op in Jeruzalem en meldde zich in 1985 als strijder bij de Parachutisten. Tussen de jaren 1991-1993 was hij commandant van de Raven Company van de Parachutistenbrigade. Daarna, van 1993 tot 2001 hij diende in een aantal commandoposities in de Matkal Patrol. Later bleef hij bij de eenheid en tussen 2001 en 2004 was hij commandant.


Tussen 2007 en 2005 was hij commandant van de Menashe Regionale Brigade en later werd hij aangesteld als commandant van de Parachutistenbrigade.


Foto IDF-woordvoerder


Later diende hij als hoofd van de operatiedivisie in de inlichtingendivisie en was hij de commandant van de "Galil" -formatie. In 2013 nam hij zijn functie aan als commandant van het Command and Staff College en werd vervolgens het hoofd van de inlichtingenafdeling.

Tussen de jaren 2018-2021 was hij commandant van het Zuidelijk Commando en de laatste twee jaar was hij plaatsvervangend chef van de generale staf.


Alof Halevi, getrouwd en vader van vier kinderen, heeft een bachelorsdiploma in filosofie en bedrijfskunde van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en een masterdiploma in nationaal hulpbronnenbeheer van de National Security University in Washington.


73 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page