top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Man die een gezin op weg 65 met machete bedreigde blijft langer vastzitten


Screenshot Twittervideo


Uri Pinchas Shori, 71 jaar oud uit Karmiel, is de verdachte die zondag met een machete een gezin bedreigde dat in hun auto op Route 85 zat. Hij werd vanmorgen voor een hoorzitting gebracht in zijn zaak bij de Acre Magistrate's Court waar is besloten dat hij nog vier dagen vast blijft zitten.


Voor de hoorzitting zei Sjohori: "Ik heb een heel moeilijke nacht gehad. Ik was vroeger politieagent. Ik ben nooit gearresteerd geweest. Ik heb niemand geslagen. Iemand werd gek op de weg, ik was bang voor mezelf. Ik ben 71 jaar oud. Ik ging gewoon naar ze toe met de machete. Hij nam foto's, nam foto's, nam foto's - en ging klagen. Ik dacht dat het een terreuraanval was," meldt Channel 13 News.


Het incident begon toen de vader van het gezin, die met zijn vrouw en zoon op de terugweg naar Yerka reisde, probeerde in te halen, maar faalde en terugkeerde naar de rijstrook - toen begon het voertuig achter hem te piepen. De bestuurder haalde de gezinsauto in, blokkeerde deze en stapte uit met de machete. De familieleden dienden een klacht in en korte tijd later arresteerden de politieagenten van Karmiel de verdachte.


Volgens zijn advocaat, deed zijn cliënt het om het directe gevaar voor weggebruikers te stoppen.


"De verdachte beweert dat hij zich door het gedrag van de andere bestuurder erg bedreigd voelde, en vermoedde zelfs dat dit een opzettelijke handeling was om veiligheidsredenen, en daarom hield hij hetzelfde voertuig vast uit angst dat de andere bestuurder hem pijn zou doen, maar toen hij merkte dat de vrouw en zoon van de bestuurder ook in het voertuig reisden, hij stopte het incident onmiddellijk en verliet de plaats."104 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page