top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: man tegen man gevechten; de Givati Brigade verdiept de operaties in het hart van Khan Yunis

Foto IDF woordvoerder


De Givati Brigade heeft de afgelopen drie weken intensief geopereerd in Khan Yunis, waarbij ze hun operationele greep hebben uitgebreid en terroristen hebben gedood in gevechten van dichtbij. maar ze hebben ook veel manschappen verloren.


Deze week kwamen vijf terroristen uit een tunnelschacht tevoorschijn en begonnen op troepen in het gebied te schieten. Soldaten van de verkenningseenheid van de Givati Brigade bestormden de terroristen en schakelden ze van dichtbij uit. Onmiddellijk daarna identificeerden de troepen nog vier terroristen die uit een nabijgelegen gebouw kwamen. De soldaten leidden IAF-vliegtuigen in een aanval op het gebouw waarbij de terroristen omkwamen.Bij een andere aanval tijdens een aanval op gebouwen in Khan Yunis werd een explosief tegen de soldaten tot ontploffing gebracht. Als gevolg hiervan werden stafsergeant Nir Rafael Kananian en stafsergeant Birhanu Kassie, moge hun herinneringen een zegen zijn, gedood en raakten vijf extra soldaten gewond.


De volgende dag brachten soldaten van de verkenningseenheid van de Givati Brigade, in samenwerking met het Engineering Corps, de gebouwen met boobytraps tot ontploffing waar de soldaten werden gedood.


Foto IDF woordvoerder


De commandant van de verkenningseenheid van de Givati ​​Brigade, LTC Ziv, zei: "Jij was erbij op 7 oktober; je zult het elke dag herinneren. Er zijn veel doden en gewonden in de eenheid, tot onze grote spijt. Maar dat is niet wat de verkenningseenheid zal tegenhouden.

Elke dag samen met jullie vechten is een enorme eer. Ik ben trots op jullie en vertrouw jullie.

349 weergaven0 opmerkingen
bottom of page