top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Marine redt bemanning zinkende vissersboot op 55 km van de kust


Screenshot YouTube


Even na middernacht werd bij de Israëlische marine een alarm ontvangen over een zinkende vissersboot, 55 km uit de kust, waarvan de bemanning onmiddellijk moest worden gered.


Luitenant Yiftach Valancy, commandant van Deborah 842: "Terwijl we varen met een snelheid van 80 km/u, krijgen we meer details over het incident en blijken er 6 vissers aan boord te zijn.


"We identificeren de zes op het schip, dat al grotendeels onder water is en met een vernietigde motor", zegt luitenant Valancy, "en dus, kilometers van de kust en in volledige duisternis, met alleen onze zaklampen die op het schip schijnen, beginnen we met het redden."


'"Nadat we in de buurt van het visserschip zijn aangekomen, varen we met een rubberboot naar het schip en brengen in twee ronden de bemanning naar het marineschip."Onmiddellijk toen we klaar waren met het aan boord brengen van de laatste drie, zonk het schip volledig. Als we een paar minuten later waren gearriveerd, hadden we een heel andere situatie kunnen vinden.'


"Nadat we klaar waren met redden, voerden we tests uit op de vissers om er zeker van te zijn dat ze geen verwondingen hadden opgelopen waarvan het belangrijk is dat we ze onmiddellijk behandelen", zegt luitenant Valancy, "toen we zagen dat iedereen aan het praten was en goed communiceerden, begonnen we terug te keren naar de haven.


De bemanning van het marineschip. Foto IDF-woordvoerder


Een paar uur nadat de burgers veilig aan wal waren teruggekeerd, beseft de bemanning van het marineschip wat ze hebben voorkomen: "Het is een enorm gevoel van voldoening om te weten dat we de levens hebben gered van mensen die hier in gevaar waren. Ons moreel is altijd hoog en de alertheid wordt altijd gehandhaafd, maar het lijdt geen twijfel dat we hier hebben bewezen hoe belangrijk onze constante waakzaamheid en snelle reactie zijn ".


106 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page