top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Mededeling door de IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, over de Iraanse betrokkenheid bij de oorlog en terreurorganisaties

Screenshot video


Aankondiging door de IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, over de Iraanse betrokkenheid bij de oorlog en het effect ervan op het Midden-Oosten: "bij verdere escalatie zal Iran de gevolgen dragen", waarschuwt de IDF.


‘Iran financiert, traint en bewapent terreurorganisaties in het Midden-Oosten en daarbuiten.Het door Iran gesteunde Hamas begon deze oorlog op 7 oktober; De door Iran gesteunde Hezbollah breidde deze oorlog op 8 oktober uit; en sindsdien hebben de door Iran gesteunde milities in Irak en Syrië, en de door Iran gesteunde Houthi’s in Jemen, dit uitgebreid tot een mondiaal conflict.


Iran is ‘s werelds grootste staatssponsor van terreur. Het terreurnetwerk bedreigt niet alleen het volk van Israël, Gaza, Libanon en Syrië; het regime in Iran voedt de oorlog in Oekraïne en daarbuiten.


Iran zal de gevolgen dragen als het besluit de situatie verder te laten escaleren.

Israël verkeert in hoge staat van paraatheid. We hebben onze bereidheid vergroot om Israël te beschermen tegen verdere Iraanse agressie. Wij zijn ook bereid te reageren.

Het Israëlische leger is op alle scenario’s voorbereid en zal – samen met onze bondgenoten – de noodzakelijke stappen ondernemen om het volk van Israël te beschermen.”

705 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page