top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Na een actie van 45 uur hebben IDF en Shin Bet in Tulkarem meer dan 400 explosieven gevonden

Een deel van de gevonden wapens en militair materiaal. Foto IDF woordvoerder


In een operatie die ruim 45 uur duurde hebben IDF-reservisten en Shin Bet, in Tulkarem en omgeving ruim 400 explosieven en ander militair materiaal gevonden, waaronder explosieven die onder de wegen waren geplaatst om de soldaten schade toe te brengen.De strijdkrachten doorzochten ongeveer 1.000 gebouwen en ondervroegen honderden verdachten, en werden meer dan 37 gezochte personen gearresteerd, onder wie sommigen vooraanstaande leden van de terroristische infrastructuur van Tulkarem.


De strijdkrachten hebben meer dan 400 explosive ladingen gelokaliseerd en vernietigd, 27 wapens en veel militaire uitrusting in beslag genomen en vijf productielaboratoria voor ladingen en vier observatieposten vernietigd.Als onderdeel van de operatie schakelde een vliegtuig onder leiding van Eenheid 636 een team van vier terroristen uit die explosieven naar de IDF-troepen schoten en gooiden en deze in gevaar brachten. De strijders schakelden verschillende terroristen uit.


Hieronder één van de gevonden wapenlaboratoria.Aan het begin van de operatie (woensdag) mocht worden gepubliceerd dat een reservist ernstig gewond was geraakt door de schoten van de terroristen.

304 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page