top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Nieuw Nahshon-landingsvaartuig door de marine in gebruik genomen


Foto IDF woordvoerder


Dinsdag vond de levering en ceremonie van het hijsen van de Israëlische vlag plaats van het INS Nahshon-landingsvaartuig, het eerste van twee platforms dat door de Israëlische marine werd ontvangen, op de Pascagoula-scheepswerf in de Verenigde Staten. De ceremonie werd geleid door de commandant van de marinebasis Haifa, RDML. Tal Politis, en hoge ambtenaren in de aanbestedingsdelegatie van het Ministerie van Defensie.


Een landingsvaartuig is een krachtig gevechtsschip waarmee naar verre arena's kan worden gevaren. De lengte is ongeveer 95 meter, de breedte is ongeveer 20 meter en de waterverplaatsing is meer dan 2500 ton. Het team van het landingsvaartuig bestaat uit tientallen gevechtsmatrozen, waarvan een kwart vrouw.

De bevelvoerend officier van het schip heeft de rang van Lieutenant Commander (LCdr.).


Foto IDF woordvoerder


De landingsvaartuigen zullen fungeren als een centrale pijler bij de aanpassing van de Israëlische marine aan het moderne slagveld met meerdere arena's. De landingsvaartuigen zullen onder andere dienen als logistieke as voor het transporteren van zowel materieel als de soldaten in nabije en verre gebieden.


Bovendien zullen de landingsvaartuigen het mogelijk maken om de hoogwaardige samenwerking tussen de verschillende eenheden van de Israëlische marine, het Directoraat Technologie en Logistiek (J4) en de andere IDF-afdelingen te versterken, om de gezamenlijke operationele activiteit te versterken en de multi-tak gevechtsinspanningen in actie in routine- en onvoorziene situaties.


Het gezamenlijke bouwproject van de IDF en het Ministerie van Defensie van het platform van het INS Nahshon-landingsvaartuig begon ongeveer 4 jaar geleden. Het project begon toen ze werden gekocht door de inkoopdelegatie van het Ministerie van Defensie met de FmF van de Amerikaanse regering naar Israël.

De levering en ceremonie van het hijsen van de Israëlische vlag markeert een belangrijke mijlpaal in het proces van hun operationele integratie in de Israëlische marine vanaf de US Shipyard.


Nu begint het INS Nahshon-landingsvaartuig aan de laatste voorbereidingsfase, die training van de bemanning en operationele certificeringstests omvat - wanneer het landingsvaartuig over een paar maanden zal vertrekken en zal aankomen in zijn thuishaven in Israël. In het jaar 2024 moet het landingsvaartuig operationeel worden verklaard.Uit de brief van de opperbevelhebber van de Israëlische marine, VAdm. David Saar Salama, tot het eerste team van INS Nahshon: "Je hebt vandaag een groot voorrecht, een hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van de Israëlische marine. Zoals de naam van je schip - Nahshonim, zijn jullie de pioniers van de weg, de eerste om in het water te springen en een nieuwe weg te banen in het hart van de zeeën.


Je begon aan de reis van het bouwen van een schip, ver van de havens thuis en ver van familie, en slaagde erin een droom werkelijkheid te laten worden. Met een prachtige samenhang , toewijding en professionaliteit, in een prachtig partnerschap dat tijden, mensen en landen doorkruist - je leidt de marine naar nieuwe horizonten, naar horizonten van invloed en vastberadenheid.


Uit een brief van de commandant van de 921ste vloot, Cdr. het INS Nahshon-team:"Een spannende tijd en een historische datum waarop de Israëlische marine een professioneel veld en een lange traditie van gevechtssoldaten vernieuwt. INS Nahshon, dat staat voor pionierswerk en moed, evenals zijn eerste team, zal historisch vermogen en eindeloze professionele mogelijkheden voor de Israëlische marine en de IDF.”


Het hoofd van het IMOD SIBAT-directoraat, brigadegeneraal (res.) Michel Ben Baruch: “De levering van het landingsvaartuig aan de Israëlische marine is een van een reeks programma's voor troepenopbouw die in de VS worden uitgevoerd voor de IDF. Het programma wordt uitgevoerd door de aanbestedingsdelegatie van het Israëlische Ministerie van Defensie in New York, met behulp van de FmF die de Amerikaanse regering aan de staat Israël verstrekt.”

116 weergaven0 opmerkingen
bottom of page