top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Nieuwe kabelbaan van Haifa in gebruik genomen


Screenshot YouTube


Weliswaar 6 maanden later dan gepland, maar de nieuwe kabelbaan in Haifa is dan eindelijk officieel in gebruik genomen. Een rit met de kabelbaan, die het Lev Hamifratz-station verbindt met het Technion en de Universiteit van Haifa, kost 6 Shekels (€ 1,70).


Voor toeristen die Haifa bezoeken, is de nieuwe kabelbaan een extra toeristische attractie, waarbij tijdens de rit kan genieten van prachtige vergezichten over Haifa, en de baai van Haifa.


De reis duurt 19 minuten vanaf het vertrekstation op het centraal station van Lev Hamifratz naar de Universiteit van Haifa. Elke cabine kan acht passagiers zittend en twee staand vervoeren. De trolleys hebben geen airconditioning, maar er zijn kleine ramen. De kabelbaan zal zes dagen per week in gebruik zijn met een frequentie om de 15 secondenHet ministerie van Transport en Netivei Israel zeiden dat het "Haifa Cable Car"-project, dat werd opgezet voor een bedrag van meer dan NIS 330 miljoen, de levens zal beïnvloeden van honderdduizenden inwoners in het gebied. Volgens hen zal de kabelbaan vooral voor de studenten en docenten van de twee grote universiteiten het leven vergemakkelijken en het belangrijkste vervoermiddel zal worden, in plaats van de bussen of privévoertuigen die in de file staan ​​en last hebben van parkeerplaats tekorten.
252 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page