top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Ontwikkeld en geproduceerd door IAI, is de EROS-C3-satelliet aan zijn ruimtemissie begonnen


Foto IAI


De EROS-C3-satelliet van Israel Aerospace Industries (IAI) werd vandaag, 30 december 2022, gelanceerd met behulp van een SpaceX Falcon 9-lanceervoertuig vanaf de Vandenberg Space Force Base in Californië, VS.


De EROS-C3 is een van de meest geavanceerde observatiesatellieten ter wereld, dankzij baanbrekende technologieën die beelden met een zeer hoge resolutie mogelijk maken en voor het eerst met behulp van een multispectrale camera.


Na de lancering kwam de satelliet in zijn geplande baan rond de aarde en begon gegevens naar het grondstation te verzenden. Ingenieurs van Israel Aerospace Industries zijn begonnen met een reeks vooraf geplande kalibraties en tests om de prestaties van de satelliet te valideren, en voltooien de preplan-test voordat deze binnenkort volledig operationeel is.


Voorzitter van de raad van bestuur van IAI, Amir Peretz: “De mannen en vrouwen van Israel Aerospace Industries, en hun managers, hebben opnieuw laten zien dat voor hen de sky niet de limit is. De lancering van de EROS-C3-satelliet is een verder bewijs van het technologische leiderschap van het bedrijf als een echte baanbreker in de ruimte en in andere arena's. Israëls ruimtevaartprogramma steunt op een indrukwekkende reeks technologieën die zijn ontwikkeld door IAI in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Defensie, de academische wereld en het Ministerie van Wetenschap en Technologie. De output van de vandaag gelanceerde satelliet en de belangrijke bevindingen die hij naar het grondstation zal sturen, zullen IAI helpen om zijn geavanceerde capaciteiten op deze gebieden verder te verbeteren.”


Boaz Levy, President en CEO van IAI: “De lancering van vandaag van de EROS-C3-satelliet is een verdere uitdrukking van de geavanceerde technologische mogelijkheden van Israel Aerospace Industries, het ruimtehuis van de staat Israël. Na veel werk aan de satelliet, gedurende welke tijd de beste koppen van de mannen en vrouwen van IAI aan de ontwikkeling en productie hebben gewerkt, is de satelliet begonnen met het verzenden van gegevens naar het grondstation. Israel Aerospace Industries werkt samen met overheidsinstanties, academische instellingen, ngo's en investeerders uit zowel Israël als het buitenland, om technologische prestaties, wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van toekomstige ruimtevaarttechnologieën te bevorderen."


Afgebeeld: EROS-C3, lanceringsevenement in IAI (van rechts naar links: Boaz Levy, IAI's President en CEO, Amir Peretz, IAI's Chairman, Guy Barlev IAI's EVP Space and Missiles Group, Shlomi Sudri, VP Space Division). Foto IAI


Foto IAI


De EROS-C3-satelliet is een belangrijk onderdeel van de OPTSAT3000-serie observatiesatellieten, ontwikkeld en geproduceerd door Israel Aerospace Industries. De hoogwaardige beeldmogelijkheden van de satelliet maken hem tot een echte pionier op het gebied van observatiesatellieten. Een lichtgewicht ruimtecamera, ontwikkeld en geproduceerd door Elbit Systems, is in de satelliet gemonteerd en kan beelden met een zeer hoge resolutie leveren voor zowel overheids- als zakelijke toepassingen en missies.62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page