top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Ook de marine strijdt tegen Hamas


Screenshot YouTube


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Ella Pelag.


"We begonnen heel sterk - en gedurende het hele evenement werden we alleen maar sterker", zo beschrijft korporaal Lior, een kanoncommandant in de Saar 4.5, wat hij en zijn kameraden in de zeearm de afgelopen drie weken hebben meegemaakt.


Zodra de oorlog uitbrak, positioneerden de raketschepen zich in de zee, vóór de Gazastrook, en verijdelden samen honderden pogingen om het grondgebied van het land binnen te dringen. voor een moment – ​​en viel vele terroristische doelen aan.De strijders van de 3e Vloot vormen een centrale vuurkracht tijdens een noodsituatie, en dit via de staalsoorten, die zijn uitgerust met wapensystemen en technologische middelen die tot de meest geavanceerde ter wereld behoren. Ze beschermen de strategische activa op zee en behouden de superioriteit van de marine , verzamel inlichtingen en voorkom de infiltratie van vijandige elementen op het grondgebied van het land. En tijdens oorlog is hun belang zelfs nog groter geworden.


De Saarschepen namen deel aan de vele aanvallen. Onder hen de 'Saar 4.5', bekend om zijn overlevingsvermogen, verbeterde vuurkracht en technologische systemen aangepast aan het slagveld, en 'Saar 6' - de nieuwste en meest geavanceerde schepen in de IDF, die voor het eerst operationeel vuur uitvoerden. Dus hoe ziet het er van binnenuit uit?


ONWEER

"Zaterdagochtend toen het allemaal begon", herinnert korporaal Lior zich, " waren we de eersten die kwamen opdagen, we controleerden het schip, ik controleerde of het kanon werkte - en heel snel vertrokken we."


Korporaal Lior legt uit dat de strijders, wanneer ze zich op het schip bevinden, geen communicatie hebben met wat er daarbuiten gebeurt: 'We wisten niet dat het oorlog was toen we naar het zuiden vertrokken, we wisten alleen dat terroristen waren geïnfiltreerd. We hebben herkenningspunten ontvangen die we op de kaart moeten zetten, waaronder boten vol terroristen en buitenposten van Hamas."


Foto IDF woordvoerder


“In de eerste paar dagen hebben we veel buitenposten van Hamas in de Gazastrook getroffen en honderden granaten afgevuurd met een onophoudelijke vuursnelheid,” legt hij uit. “We wisten dat als we de concrete problemen in het begin niet zouden neutraliseren, ze zich zouden ophopen tijdens de latere gevechten. Tijdens het proces werden infiltratiepogingen geïdentificeerd die we in samenwerking met de andere strijdkrachten hebben verijdeld. We begonnen erg sterk - en gedurende de hele gebeurtenis werden we alleen maar sterker.'


De oppervlakteomstandigheden op zee zijn complex en veranderen voortdurend, en de betekenis van de ernst ervan is enorm. "We zijn op zee en wachten op elk moment om te verdedigen en aan te vallen", verklaart de kanoncommandant. "Onze aanwezigheid is doorslaggevend."'Saar 6'

"De 'Saar 6'-schepen zijn gebouwd om aan alle eisen van de marine te voldoen: bescherming van strategische activa, geavanceerde aanvalssystemen, geavanceerde technologische middelen en de mogelijkheid om lange tijd op zee te blijven", legt luitenant-kolonel Omar uit. , Commandant van de 3e Vloot.


Foto IDF woordvoerder


In het ontwikkelingsproces van de 'Saar 6'-schepen in de afgelopen twee jaar zijn Ahi Magen en Ahi Oz uitgevoerd. Dit alles gebeurde een paar maanden vóór het uitbreken van de oorlog. Op deze manier breidden ze het mandje van operationele capaciteiten van de marinemacht en de IDF uit. Het proces bewees zichzelf onder meer toen ze de eerste operationele aanval uitvoerden op een faciliteit voor de productie van explosieven, een buitenpost en een observatiepost van de Hamas-zeemacht.


Foto IDF woordvoerder


"Al onze schepen hebben sinds 7 oktober actief en intensief deelgenomen aan de gevechten,’ vervolgt hij. zijn onze topprioriteit.”


Foto IDF woordvoerder


Hoewel er soldaten uit twintig verschillende beroepen op het schip dienen, werken ze allemaal nauw samen: ‘De missie van het team is om samen te vechten. Het kanon, de bewapening, de radar, de motor en alle scheepssystemen zorgen ervoor dat alles in volledige coördinatie werkt. De staat Israël heeft een shock ondergaan, maar wij houden het hoofd omhoog en blijven gefocust op het doel.”
503 weergaven0 opmerkingen
bottom of page