top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Operatie "Oz en Nir" is gestart, militairen opereren in het gebied van waaruit terroristen naar Kibboets Nir Oz trokken

Screenshot YouTube


Operatie "Oz en Nir": voor het eerst sinds het begin van de oorlog opereert het 5e Brigade Combat Team in Khirbat Ikhza'a - het gebied van waaruit Hamas-terroristen erop uit trokken om burgers in kibboets Nir Oz af te slachten en te ontvoeren op 7 oktober.De soldaten van de 5e Brigade onder bevel van de Gaza-divisie zijn, samen met soldaten van het Armored and Combat Engineering Corps, operaties begonnen in het Khirbat Ikhza'a-gebied in de zuidelijke Gazastrook.


Op 7 oktober vertrokken Hamas-terroristen vanuit het Khirbat Ikhza'a-gebied, vielen Israëlisch grondgebied binnen en vielen kibboets Nir Oz aan, waar ze op brute wijze tientallen onschuldige burgers vermoordden en ontvoerden.


De soldaten werken aan het verkrijgen van operationele controle over het Khirbat Ikhza'a-gebied in dit extra brandpunt voor IDF-gevechtsoperaties tegen Hamas in de Gazastrook.


Tot nu toe hebben de soldaten daar terroristen geëlimineerd en een aantal belangrijke terroristische doelen getroffen, waaronder tunnelschachten, een tunnelroute en lanceerposten voor antitankraketten.


Foto IDF woordvoerder


Er zijn al tientallen tunnelschachten gelokaliseerd, evenals grote hoeveelheden wapens, waaronder AK-47's, geweren, granaten, mijnen, lanceerinrichtingen en mortieren.


Foto IDF woordvoerder


De soldaten van het gevechtsteam van de brigade vernietigden ook de terroristische infrastructuur in de woningen van de terroristen die deelnamen aan het brute bloedbad in kibboets Nir Oz op 7 oktober.

402 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page