top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Opnieuw 2 pita-bakkerijen in Gaza geopend en wordt er harde gewerkt belangrijke waterleiding te herstellen en honderden vrachtwagens met hulpgoederen

Foto IDF woordvoerder


In samenwerking met de internationale gemeenschap heeft de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza, de opening van twee extra bakkerijen van het Wereldvoedselprogramma (WFP) in Gaza-stad in de noordelijke Gazastrook mogelijk gemaakt.

Foto IDF woordvoerder


Daarom werden gisteravond een brandstofwagen en meelwagens gecoördineerd, om de opening van de bakkerijactiviteiten en de voortzetting ervan mogelijk te maken.

Foto IDF woordvoerder


Deze bakkerijen in het noorden van de Strip sluiten zich aan bij de eerste gisteren geopende WFP-bakkerij in het noorden van de Strip, die een dagelijks productiepotentieel heeft van ongeveer 650.000 pitabroodjes. De bakkerijen in het noorden voegen zich bij de 23 bakkerijen die zijn geopend in de zuidelijke en centrale Gazastrook, die dagelijks pitabroodje leveren aan ruim 2,2 miljoen inwoners.


Ondanks deze humanitaire inspanningen onder leiding van de coördinator van regeringsactiviteiten in de gebieden, MG Ghasan Alyan, blijft de inhoud van meer dan 450 vrachtwagens voor humanitaire hulp de afgelopen dagen echter aan de Palestijnse kant van de Kerem Shalom-grens, na strenge veiligheidsinspecties te hebben ondergaan door de grensovergangsautoriteiten. De hulp wacht op inzameling door VN-agentschappen voor distributie en verspreiding onder de inwoners van Gaza.

Foto IDF woordvoerder


De IDF gaat via de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) door met haar inspanningen om de dagelijkse doorgang van honderden vrachtwagens met voedselvoorraden en humanitaire hulp naar de inwoners van Gaza mogelijk te maken. In overeenstemming hiermee reden de afgelopen twee dagen 553 hulpvrachtwagens na grondige veiligheidscontroles door de grensovergang Kerem Shalom en Nitzana. Bovendien werden gisteren (maandag) ongeveer 56 voedselpakketten vanuit de lucht gedropt op distributiepunten verspreid over de Strip.


Bovendien werden, als onderdeel van het vergroten van de hulproutes naar het noorden, gisteravond 126 vrachtwagens gecoördineerd van de zuidelijke naar de noordelijke Gazastrook. Bovendien kwamen verschillende vrachtwagens, vergezeld door IDF-soldaten, via de ‘Northern Crossing’ de Gazastrook binnen na een strenge veiligheidsinspectie door de veiligheidstroepen bij de Kerem Shalom-overgang.Daarnaast werd er verder gewerkt aan het repareren van de Bani Suheila-waterleiding naar het Khan Yunis-gebied. De waterleiding zal naar verwachting de komende dagen worden geopend en zal de watervoorziening naar ongeveer 400.000 mensen in het gebied vergroten.

Foto IDF woordvoerder
478 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page