top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari – 26 mei 2024

Screenshot YouTube


Goedeavond,

Vanavond hebben we met diep verdriet de dood bekendgemaakt van stafsergeant Sahar Sudaei en stafsergeant Betzalel Zvi Kovach, moge hun nagedachtenis een zegen zijn. Ze vielen in actie in de Gazastrook. Wij omarmen de families in deze moeilijke tijd en zullen hen blijven begeleiden.


IDF-troepen blijven vechten in alle delen van de Gazastrook. Vandaag vuurden Hamas-terroristen acht raketten af ​​vanuit Rafah richting de gebieden Gush Dan en Sharon.


Sommigen werden onderschept, en op sommige van de plaatsen van de inslag ontstond schade als gevolg van granaatscherven van de projectielen. De lanceringen werden uitgevoerd op ongeveer achthonderd meter afstand van IDF-troepen die in het gebied opereerden.


Toen IDF-troepen naderden, leegde Hamas de munitie die ze hadden en lanceerde de raketten vanuit de burgerbevolking. We zien deze manier van werken op veel plaatsen waar we actief zijn; Hamas is bang voor zijn munitie en diezelfde raketten, en voert lanceringen uit als ze IDF-troepen zien naderen. Ze schoten tussen een moskee en een school. We hebben de lanceerinrichting kort na de lancering getroffen en vernietigd, en onze troepen blijven in het gebied opereren. Dit is de methode van Hamas om terroristische activiteiten uit te voeren, onder dekking van de burgerbevolking, tegen de burgers van de staat Israël.In Rafah blijven de troepen precies optreden tegen terrorisme, door tunnelschachten te vernietigen, lanceerinrichtingen aan te vallen, terroristische infrastructuur aan te vallen en terroristen te elimineren. In de noordelijke Gazastrook blijven IDF-troepen opereren in Jabaliya. Vandaag hebben de strijdkrachten een inval gedaan in de terroristische infrastructuur, waar ze grote hoeveelheden wapens hebben gevonden, evenals documenten die zijn overgedragen om volledig te kunnen worden benut voor onderzoek van de inlichtingendiensten.


De IDF heeft aan de noordgrens met verschillende luchtaanvallen zeven Hezbollah-terroristen in Zuid-Libanon geëlimineerd. We zullen hard blijven optreden tegen alle terroristische activiteiten die Hezbollah tegen het grondgebied van de staat Israël zal ondernemen, en Hezbollah-terroristen zullen schade worden berokkend.


Vandaag is de 233e dag van de oorlog. In Gaza worden 125 gijzelaars vastgehouden, en we blijven alles in het werk stellen om de omstandigheden te creëren om hen zo snel mogelijk naar huis te brengen. De grondtroepen werken eraan om meer inlichtingen en meer informatie over hun toestand te krijgen, zoals we tot nu toe hebben gedaan. We zullen blijven updaten met alle geverifieerde informatie die in onze handen is.

287 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page