top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari - 6 juni 2024 met bewijs Hamas terroristen in school

Foto IDF woordvoerder


De IDF heeft een nauwkeurige, op inlichtingen gebaseerde aanval uitgevoerd, gericht tegen tientallen Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen die zich schuilhielden in een VN-school in Gaza. Sommige van deze terroristen hebben deelgenomen aan het Hamas-bloedbad van 7 oktober. We onthullen hier de identiteit van enkele van de terroristen die we hebben geëlimineerd.


De terroristen opereerden vanuit deze VN-school. Ze waren bezig met het plannen en uitvoeren van aanvallen op Israël vanuit de klaslokalen van deze UNRWA-school. Onze precieze aanval was gebaseerd op concrete inlichtingen uit meerdere bronnen. Ook waren deze terroristen binnen deze school bezig met het plannen van meer aanvallen op Israëli's, waarvan sommige op handen waren. We hebben een tikkende tijdbom tegengehouden. Dit is wat het was, in tegenstelling tot berichten in sommige media die geen informatie hebben gedaan en zich baseerden op de door de terreurorganisaties verstrekte informatie.


Onze inlichtingen gaven aan dat de terroristen vanuit deze drie klaslokalen opereerden. Drie klaslokalen om precies te zijn. We hebben onze aanval twee keer uitgesteld, omdat we burgers in het gebied identificeerden.


We hadden luchttoezicht die de Hamas-compound al een paar dagen in de gaten hield. We voerden de aanval uit toen onze inlichtingendiensten en surveillance aangaven dat er geen vrouwen of kinderen in het Hamas-complex waren, in die klaslokalen. Ondanks de complexe operationele omstandigheden gebruikte onze luchtmacht nauwkeurige munitie om de drie specifieke klaslokalen aan te vallen waarin de terroristen zich schuilhielden.


Enkele van de terroristen die zich schuilhielden in de VN-school in Nuseirat en die we hebben geëlimineerd voordat ze meer aanvallen op Israëliërs konden uitvoeren ziet u op de foto boven dit artikel.


Her zijn Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen, sommigen van de ‘Nukhba’-strijdmacht.


Terroristen met bloed aan hun handen. Dit zijn slechts enkele van de terroristen die we hebben geëlimineerd. Er zijn er meer. Sommigen van hen namen deel aan het brute bloedbad van 7 oktober. We werken eraan om de informatie te verifiëren voordat we deze delen.Dit is de vijfde keer dat we Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen moeten aanvallen die opereren vanuit UNRWA-faciliteiten. Ik wil het herhalen: het is de vijfde keer dat we in actie komen tegen Hamas, dat gebruik maakt van faciliteiten van de UNRWA, alleen al in de afgelopen maand. Hamas voert oorlog vanuit scholen en ziekenhuizen. Hamas hoopt dat het internationaal recht en de publieke sympathie een schild zullen vormen voor hun militaire activiteiten. Daarom opereren zij systematisch vanuit scholen, VN-faciliteiten, ziekenhuizen en moskeeën.


Helaas zagen we dat sommige media opnieuw voor de tactieken van Hamas trapten, voordat ze de feiten controleerden. Terwijl Hamas het internationale recht schendt, zal de IDF blijven opereren in overeenstemming met het internationale recht. Het systematisch misbruik van VN-faciliteiten is een oorlogsmisdaad en moet door de wereld worden gestopt.


We zullen alles blijven doen wat in onze macht ligt om onze gijzelaars terug naar huis te brengen en Hamas te verslaan. Terwijl we deze missie vervullen, zullen we doorgaan met het blootstellen van het ware gezicht van Hamas aan de wereld.

972 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page