top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari over aanvallen op hoge Hamas leiders

Screenshot YouTube


Goedenavond,

Ik wil ingaan op de berichten van de afgelopen dag over de aanvallen op hoge terroristische leiders in de Gazastrook. We zijn de resultaten van de aanvallen nog aan het beoordelen en de definitieve bevestiging is nog niet ontvangen.


Het is belangrijk om te melden dat in de nacht van zaterdag op zondag, tijdens een gezamenlijke operatie van de IDF en de Israel Security Agency (ISA), IDF-straaljagers een ondergronds complex van Hamas-leiders in het centrum van de Gazastrook in het Nuseirat-gebied hebben getroffen.De compound werd gebruikt door twee senior leiders van de organisatie:

Marwan Issa, de plaatsvervanger van Mohammad Deif en een van de planners van het bloedbad van 7 oktober. Marwan Issa maakt deel uit van de centrale terreurdriehoek in de Gazastrook, waartoe ook Mohammad Deif en Yahya Sinwar behoren.


Ook op de compound bevond zich Aziz Abu Tama'a. Aziz Abu Tama'a, voormalig commandant van de Centrale Kampenbrigade, is momenteel verantwoordelijk voor al het wapentuig van Hamas in Gaza.


En naast hen in de tunnel zaten andere terroristen.


We beoordelen nog steeds de resultaten van de aanval en hebben nog geen definitieve bevestiging ontvangen - dit is te wijten aan het ondergrondse karakter van het doelwit en de complexiteit van de verificatie om verschillende inlichtingenredenen. Als we het zeker weten, zullen we het publiek informeren en op de hoogte houden.


U moet weten dat elke dergelijke operatie over vele uren en dagen wordt gepland, met verschillende voorbereidingen die soms vanwege verschillende factoren moeten worden geannuleerd, en deze operatie was niet anders. Het was gebaseerd op hoogwaardige inlichtingen uit verschillende systemen van het inlichtingendirectoraat, in combinatie met nauwe samenwerking met verschillende ISA-eenheden. En dit alles uiteindelijk in een nauwkeurige implementatie door de luchtmacht, waarbij we samen een unieke operationele methode hebben opgebouwd.


Ik wil benadrukken, en dit is belangrijk: volgens alle aanwijzingen van de inlichtingendiensten die we hebben, die we grondig hebben gecontroleerd, en ook die waarover we beschikten op het moment dat we de aanval goedkeurden, waren er geen Israëlische gijzelaars in het gebied.


We zullen Hamas-leiders en iedereen die betrokken is bij het bloedbad van 7 oktober blijven achtervolgen, niet alleen in Gaza.


We hebben veel vastberadenheid en ook geduld; het aanvallen van Hamas-leiders is een centrale inspanning in de oorlog.


Aan de noordgrens zijn we ons bewust van de complexe realiteit van de bewoners van het noorden. De afgelopen twee dagen hebben we een groot aantal doelen getroffen en verschillende terroristische cellen geëlimineerd.


Dit alles, naast het blijven versterken van onze oorlogsbereidheid in het noorden.


In Judea en Samaria werken alle veiligheidsdiensten de klok rond in nauwe samenwerking als onderdeel van de voorbereidingen op de Ramadan.


Nog maar kort geleden hebben Duvdevan-soldaten, de ISA en de Israëlische politie een terrorist gedwarsboomd die Jenin verliet en op weg was naar Israëlisch grondgebied om in de nabije toekomst een aanval uit te voeren, met zowel een wapen als een paraatheidswapen. - Explosief apparaat bedienen. Wij zullen het terrorisme overal in Judea en Samaria en langs alle grenzen blijven tegenwerken.


In plaats van een humanitair staakt-het-vuren tijdens de Ramadan mogelijk te maken, heeft Hamas er bewust voor gekozen om elke poging te saboteren om tot een overeenkomst te komen die zou leiden tot de vrijlating van gijzelaars, een pauze in de gevechten en de mogelijkheid van een vreedzame Ramadan in Gaza.


Hamas koos anders. Hamas probeert het gebied nu onder meer in vuur en vlam te zetten door het gebruik van valse propaganda en opruiing – met de nadruk op sociale media. We zijn met veel defensietroepen in het gebied ingezet, en onze terrorismebestrijdingsoperaties zullen worden geïntensiveerd tegen elke poging tot aanval.


We handelen in de eerste plaats en vooral om de veiligheid te handhaven, maar ook naast onze wens om vrijheid van aanbidding tijdens de Ramadan mogelijk te maken, binnen de grenzen van veiligheid en veiligheid.


Tot slot zou ik graag een Ramadan Kareem willen wensen aan de moslimburgers van Israël, inclusief IDF-soldaten die de maand Ramadan in acht nemen. Ik wens ons allemaal een maand zekerheid.
407 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page