top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari over de huidige situatie

Screenshot video


Sjabbat Shalom,


Enige tijd geleden werden in het noordelijke gebied sirenes gehoord als gevolg van lanceringen vanaf Libanees grondgebied.


De meeste projectielen werden onderschept door de soldaten van de Air Defense Array, sommige vielen in open gebieden en er vielen geen slachtoffers bij dit incident. De afgelopen dag heeft de IDF een situatieanalyse uitgevoerd en plannen goedgekeurd voor een verscheidenheid aan scenario's naar aanleiding van rapporten en verklaringen over een Iraanse aanval. De afdelings- en directoraatcommandanten presenteerden de chef van de generale staf hun paraatheid voor defensieve en offensieve operaties en de aanpassing van operationele reacties.


Het moet gezegd worden: we zijn het afgelopen half jaar in oorlog geweest en hebben met alle soorten en elementen van de bestaande dreiging te maken gehad. Onze verdediging is voorbereid en weet hoe we elke dreiging afzonderlijk het hoofd moeten bieden. Naast de verdediging zijn we ook bereid om in het offensief te gaan; we zijn bereid om toe te slaan met een verscheidenheid aan capaciteiten en zullen weten hoe we moeten handelen om de burgers van de staat Israël te beschermen. Kort geleden werd de situatieanalyse van de Chef van de Generale Staf met de commandant van het Amerikaanse Centrale Commando afgerond.We voeren een gezamenlijke situatiebeoordeling uit om een ​​nauwe coördinatie tussen ons te garanderen. Ik benadruk dat er in dit stadium geen verandering is in de instructies van het Thuisfront Commando. Mocht er iets veranderen, dan brengen wij u direct op de hoogte. Het is terecht om te zeggen dat we de komende dagen alert en voorbereid moeten zijn. Ik weet dat deze situatie veel vragen oproept en daarom zullen we het publiek regelmatig op de hoogte blijven houden. Alle instructies voor gedrag tijdens een alarm- en noodsituatie staan ​​gedetailleerd op de website van het Home Front Commando. We hebben een van de beste defensieve capaciteiten ter wereld, maar die is niet hermetisch. Volg de instructies van het Home Front Commando. We zullen elke wijziging onmiddellijk op de hoogte stellen.


Het gedrag van Iran tijdens de oorlog escaleert de situatie in het Midden-Oosten en ondermijnt de stabiliteit en veiligheid. Waar nodig weten wij hoe we moeten handelen.


De afgelopen uren zijn veiligheidstroepen in Judea en Samaria actief geweest om de 14-jarige Binyamin Achimair, die sinds vanochtend vermist is, te lokaliseren. We behandelen deze gebeurtenis serieus en er zijn veel strijdkrachten in het gebied ingezet die deelnemen aan de zoekinspanningen, waaronder de Israël Security Agency en de Israël Politie.


Wij zullen op U de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen.


Hartelijk dank en Sjabbat Shalom.


444 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page