top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari over het vinden van het lichaam van gijzelaar Elad Katzir

Screenshot video


Goedeavond,


Tijdens een reddingsoperatie door de Commandobrigade hebben IDF-soldaten, na inlichtingen van het Inlichtingendirectoraat (J2) en de ISA, gisteravond het lichaam van de gijzelaar Elad Katzir, moge zijn nagedachtenis een zegen zijn, gered uit het gebied van Khan Yunis.


Elad werd op brute wijze ontvoerd uit Nir Oz door terroristen van de Islamitische Jihad, samen met zijn moeder, Hanna, die uit gevangenschap werd vrijgelaten en naar Israël terugkeerde als onderdeel van het raamwerk voor de terugkeer van de gijzelaars.Volgens de informatie die we hebben, werd Elad in januari vermoord door zijn ontvoerders.IDF-vertegenwoordigers brachten het bericht vanochtend over aan de familie van Elad z”l en informeerden hen over de details van de operatie. Wij delen in het verdriet van de familie Katzir en omhelzen hen in deze moeilijke tijd.


Een uur geleden sprak ik met Carmit, de zus van Elad Katzir z”l. Ze vertelde me in de geest van haar oprechte bericht dat ze, naast de troost over de begrafenis van haar broer, haar diepe bezorgdheid uitsprak over de toestand van de gijzelaars, waarbij ze benadrukte dat elk moment voor hen van cruciaal belang is.


Er worden nog steeds 133 gijzelaars vastgehouden in de Gazastrook. Wij zullen er alles aan blijven doen om ze thuis te brengen. We zullen geen enkele kans missen om onze hoogste missie te vervullen: hen terug naar huis te brengen.IDF-soldaten blijven vechten in de Gazastrook.In het zuidelijke deel van de Strip vecht de 98e Divisie in Khan Yunis, en de afgelopen weken heeft zij haar inspanningen geconcentreerd op het Al-Amal-gebied. De soldaten zijn soms ook betrokken bij zware veldslagen, gevechten van dichtbij waarbij terroristen worden uitgeschakeld. Naast de gevechten die ook vanuit de lucht plaatsvinden in het gebied en in het hele gebied van Khan Yunis, vindt de vernietiging van terroristische infrastructuur ook ondergronds plaats in het Khan Yunis-gebied.


Op dit moment voltooien we de vernietiging van drie terreurtunnels die onder IDF-inlichtingen- en technologisch toezicht stonden. Eén van de tunnels liep zelfs Israëlisch grondgebied binnen. Ze bevonden zich allemaal in het gebied van Khan Yunis. Deze tunnel werd tijdens de bouw van de barrière door de IDF ontdekt en staat sindsdien clandestien onder controle van de IDF. In de tunnel plaatsten IDF-soldaten explosieven en sensoren. Hamas maakte op 7 oktober geen gebruik van de tunnel. Als onderdeel van onze hernieuwde beoordeling van de verdediging in het gebied van de Gaza-divisie hebben we de tunnel vernietigd.


In het noorden bevinden we ons in een hoge staat van paraatheid. De afgelopen dag hebben we zeven terroristen geëlimineerd: drie van de Al-Amal-organisatie en vier van Hezbollah. Gisterenavond hebben straaljagers van de Israëlische luchtmacht een militaire structuur van de Amal-beweging in het Marjaayoun-gebied in Zuid-Libanon getroffen, waardoor drie terroristen werden uitgeschakeld die van plan waren een terroristische aanval op de staat Israël uit te voeren. Overdag bombardeerden gevechtsvliegtuigen de terroristische infrastructuur van Hezbollah in Zuid-Libanon. Wij zijn breed inzetbaar en op alle fronten in hoge mate paraat. We kijken naar de bedreigingen in de hele regio en handelen waar nodig verantwoordelijk en verstandig.


Ik benadruk dat er geen verandering is in de richtlijnen van het Thuisfront Commando.


Mochten er wijzigingen plaatsvinden, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. Onze rol: op alle fronten sterk voorbereid zijn, en dit is waar we nu staan. Dankzij uw verantwoordelijke en voorbeeldige gedrag sinds het begin van de oorlog kunnen wij levens redden. Het is belangrijk om de instructies rustig en verantwoord te blijven opvolgen.Zoals ik al zei: als er veranderingen plaatsvinden in de richtlijnen, zullen we u op de hoogte houden via de kanalen van het Thuisfront Commando en de IDF-woordvoerder.Morgen is het een half jaar geleden dat de oorlog uitbrak.


Het is een half jaar geleden dat de verplichte en reservetroepen van de IDF op alle fronten en in alle arena's actief zijn geweest, zowel verdedigend als aanvallend; zij werken eraan om de doelstellingen van de oorlog te bereiken en een andere veiligheidsrealiteit voor de inwoners en burgers van de staat Israël te creëren en veiligheid te brengen.

326 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page