top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari, voor Daniella, Karina, Liri, Agam en Naama

Screenshot YouTube


Daniella, Karina, Liri, Agam en Naama,


Het is onmogelijk om hier vanavond te staan ​​zonder de video te bespreken die de hele staat Israël en de wereld hebben gezien. Momenten van terreur en hulpeloosheid zijn sinds 7 oktober weer op het scherm verschenen.


We zijn er niet in geslaagd u, uw vrienden en vele soldaten en inwoners te beschermen. Wij zijn verantwoordelijk en toegewijd om u terug naar huis te brengen. Het is onmogelijk om niet in je ogen te kijken en de brandende angst en pijn te voelen van de onvoorstelbare wreedheid van Hamas-terroristen. Het is ook onmogelijk om niet ontroerd te worden door jouw moed en veerkracht. Deze video herinnert aan de morele plicht, de morele verplichting, om jou en de andere 123 gijzelaars zo snel mogelijk naar huis te brengen. Jullie families hebben besloten de video vrij te geven en doen er alles aan om jullie snel weer thuis te brengen. We zullen niet rusten totdat u bij ons terugkeert; we vechten en zullen blijven vechten om jou en alle gijzelaars zo snel mogelijk terug naar huis te brengen.


Ik weet dat de video moeilijke en prangende vragen oproept, waarvan de belangrijkste: hoe is dit gebeurd? Het is onze verantwoordelijkheid in de IDF om diepgaande antwoorden op deze vragen te geven, eerst aan de families en vervolgens aan het publiek via de media. Op 7 oktober faalde de IDF in haar defensieve missie. Nu is het onze verantwoordelijkheid om grondig onderzoek te doen en onze fouten te corrigeren. Deze verantwoordelijkheid betekent ook dat we ervoor moeten zorgen dat er nooit meer een 7 oktober aan onze grenzen zal plaatsvinden.Op dit moment vechten drie divisies in Gaza, verspreid over alle delen van de Gazastrook. In de noordelijke Gazastrook zetten de troepen van de 98e Divisie hun offensief tegen Hamas-doelen zowel boven als ondergronds voort, op basis van inlichtingen. De afgelopen dagen hebben speciale troepen van het IDF Hussein Fiad, de commandant van het Beit Hanoun-bataljon van Hamas, uitgeschakeld in de ondergrondse infrastructuur. Fiad was tijdens de oorlog verantwoordelijk voor antitankraketaanvallen op Israëlisch grondgebied en onze strijdkrachten. Hij was ook verantwoordelijk voor het lanceren van mortiergranaten op gemeenschappen in de noordwestelijke Negev. In het Beit Hanoun-gebied heeft het Netzah Yehuda-bataljon de afgelopen dagen gevochten, waardoor de inspanningen tegen de pogingen van Hamas om vanuit het gebied te opereren zijn geïntensiveerd.


In de centrale Gazastrook beveiligen de troepen van de 99e Divisie de corridor van waaruit zij aanvallen uitvoeren en operaties starten. In de zuidelijke Gazastrook zetten de troepen van de 162e Divisie hun offensief tegen verdere terroristische doelen in Rafah voort. De troepen hebben het Shabura-gebied bereikt, van waaruit Hamas-terroristen opereren. Tot nu toe hebben we meer dan 180 terroristen in Rafah geëlimineerd. We hebben raketten en lanceerinrichtingen vernietigd die klaar waren om op Israëlisch grondgebied te worden afgevuurd. We hebben tunnelschachten en ondergrondse routes vernietigd en werken er ook aan om deze te lokaliseren. De operatie op de grond is intens en vastberaden, met moeilijke gevechten in complexe gebieden.


Helaas moeten er ook hoge prijzen betaald worden. Er zijn slachtoffers en gewonden. Wij omarmen de nabestaanden in deze moeilijke tijd en zullen hen blijven steunen.


In het noorden blijven we ons richten op Hezbollah-terroristen die verantwoordelijk zijn voor de terreur in Zuid-Libanon. Vanochtend heeft een vliegtuig van de Israëlische luchtmacht Muhammad Ali Nasser Faran aangevallen en geëlimineerd, die verantwoordelijk was voor de wapenproductie en -aankoop van Hezbollah in Zuid-Libanon. Faran was de afgelopen jaren betrokken geweest bij de productie van wapens die bedoeld waren voor gebruik tegen Israëlische burgers. Hij voegt zich bij een lijst van hoge functionarissen en veldcommandanten van de organisatie die we de afgelopen weken hebben geëlimineerd. Wij zullen doorgaan met het bestrijden van het terrorisme dat Hezbollah richt op Israëlisch grondgebied.


In het Centrale Commando hebben de IDF-troepen, de ISA en de grenspolitie vanochtend een terrorismebestrijdingsoperatie in Jenin voltooid die meer dan veertig uur duurde. Tijdens de operatie werden ongeveer twintig terroristische infrastructuren vernietigd, waaronder een laboratorium voor explosieven en tientallen wapens. Deze operatie vormt een aanvulling op tientallen preventieve en offensieve operaties om het terrorisme in Judea en Samaria te dwarsbomen.352 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page