top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Benjamin Netanyahu ontmoet de Argentijnse president Javier Milei

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag (woensdag 7 februari 2024) op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met de Argentijnse president Javier Milei, eerst privé en daarna in een uitgebreide bijeenkomst, waarin de premier de president bedankte voor zijn besluit om Hamas, een terroristische organisatie, en voor zijn niet-aflatende steun voor het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. 

 

De twee bereikten ook overeenstemming over de lancering van gezamenlijke zakendelegaties op verschillende gebieden. 

 

Premier Netanyahu aan het begin van de bijeenkomst : 

 

“Ik ben verheugd u, president Milei, en uw delegatie in Israël te mogen verwelkomen. U bent een goede vriend van de Joodse staat. Wij zijn zeer verheugd met uw besluit om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël en uw diplomatieke post daarheen te verplaatsen, en ook natuurlijk een ambassade. 

 

We hadden nu een gesprek over vrije markten. Dit is iets waar we allebei voorstander van zijn, en jij leidt hierin in Argentinië. Wij hebben hierin het voortouw genomen in Israël. We kunnen samen nog veel meer doen. 

 

Wij delen het verlangen naar welvaart, veiligheid en vrede. We weten dat Iran de grootste uitdaging voor de vrede in ons gebied, maar ook in het uwe, is. En wij waarderen de samenwerking die wij met u verrichten op het gebied van veiligheid en diplomatie. 

 

Uw trouwe steun voor Israël in zoveel vormen wordt diep, diep gewaardeerd. 

 

Welkom in Jeruzalem. Welkom vriend." 

 Aan de bijeenkomst namen verder deel:

  

Van Israëlische kant: de minister van Strategische Zaken, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de directeur-generaal van het kabinet van de premier, de militaire secretaris van de premier, de directeur van de Nationale Economische Raad, de adviseur voor buitenlands beleid van de premier en de Israëlische ambassadeur bij Argentinië. 

 

Van Argentijnse kant: de minister van Buitenlandse Zaken, de secretaris van het presidentschap en de zus van de president, de kandidaat-ambassadeur van Argentinië in Israël en het hoofd van de missie van de ambassade. 

 

222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page