top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Benjamin Netanyahu ontmoet de Duitse bondskanselier Olaf Scholz


Foto Kobi Gideon /GPO


Premier Benjamin Netanyahu had dinsdag in de Kirya in Tel Aviv een besloten ontmoeting met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. De leiders gaven vervolgens verklaringen af ​​aan de media.

Premier Netanyahu :

“Kanselier Scholz, bedankt dat u naar Israël bent gekomen. Bedankt voor uw solidariteit met Israël, u, de regering van Duitsland, het Duitse volk, in deze moeilijke tijden.

Tachtig jaar geleden ervoer ons volk de ergste wreedheid in de geschiedenis van de mensheid met de nazi-misdaden tegen het Joodse volk op het grondgebied van Duitsland en Europa. Ik moet je zeggen, mijn vriend, dat de wreedheden waarvan we getuige waren, gepleegd door de Hamas-moordenaars die uit Gaza kwamen, de ergste misdaden waren die tegen de Joden zijn begaan sinds de Holocaust: de onthoofding van mensen, het neerschieten van kleine kinderen met vastgebonden handen, de moord op kinderen in het bijzijn van hun ouders, de moord op ouders in het bijzijn van hun kinderen, het verstoppen van baby’s op zolder en de moordenaars die naar de zolder kwamen om de baby’s te vermoorden, de verkrachting en moord op vrouwen, de ontvoering van gezinnen, de het verscheuren van grootmoeders en overlevenden van de Holocaust in gevangenschap, de dodenkuilen die ons doen denken aan Babi Yar, waar jeeps de depressie in de grond omsingelen waar ze jonge mensen binnendringen en ze neerschieten met machinegeweren. Dit is de wreedheid die we ons alleen herinneren van de nazi-misdaden uit de Holocaust.

Hamas zijn de nieuwe nazi’s. Hamas is ISIS en in sommige gevallen erger dan ISIS. En net zoals de wereld zich verenigde om de nazi’s te verslaan, net zoals de wereld zich verenigde om ISIS te verslaan, moet de wereld verenigd achter Israël staan ​​om Hamas te verslaan.

Dit maakt deel uit van een as van het kwaad: van Iran, Hezbollah en Hamas. Hun doel, open doel, is het uitroeien van de staat Israël. Het openlijke doel van Hamas is om zoveel mogelijk Joden te doden als ze konden, en het enige verschil is dat ze ieder van ons zouden hebben vermoord, ieder van ons als ze konden, ze hebben daar gewoon niet de capaciteit voor, maar ze heeft maar liefst 1.300 burgers vermoord, wat in Amerikaanse termen heel veel 11 september is.

Het is dus duidelijk dat we actie moeten ondernemen om Hamas te verslaan en ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt. Maar dit is niet alleen onze strijd, het is onze gemeenschappelijke strijd. De strijd van de beschaving tegen de barbarij. En als het hier niet stopt, zal deze wreedheid jou heel snel bereiken en de hele wereld bereiken. We hebben een gevestigd belang, een blijvend belang om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, en dit kan alleen worden bereikt met de solidariteit van de beschaafde wereld.

Ik hoop en ik geloof dat velen over de hele wereld ISIS zien zoals het is en Hamas zien zoals het is: een reïncarnatie van ISIS.

Wij waarderen het dat u hier bent gekomen om ons bij te staan ​​in deze strijd voor de toekomst van de beschaving.

Dank u, kanselier."


De premier voegde eraan toe:

‘Dank u, bondskanselier. Ik waardeer al uw uitspraken, inclusief uw laatste verwijzing naar de bescherming van de Joodse gemeenschap. We hebben dit ook in ons gesprek besproken.

De kwestie van de veiligheid van burgers is iets dat door de acties van Hamas wordt opgeworpen. Hamas begaat een dubbele oorlogsmisdaad. Niet alleen richt het zich op burgers met een ongekende wreedheid, het verbergt zich ook onder burgers, hun eigen burgers.

Wij roepen de burgers op Gaza te verlaten en naar het zuiden te gaan, naar veilige zones, en Hamas verhindert hen vaak onder schot dit te doen. Hamas wil ze daar houden als menselijk schild en voorkomen dat de mensen vertrekken en uit de gevarenzone blijven.

Het is belangrijk dat de hele wereld dit begrijpt. De verantwoordelijkheid voor de burgers die daar zijn, zowel de ontvoerde mensen als de mensen die daar met geweld worden vastgehouden, de burgers van ons land, en de burgers van tientallen landen en de Palestijnse burgers zelf, die verantwoordelijkheid ligt volledig op de schouders van de Hamas-oorlogsmisdadigers.

Ze begaan een dubbele oorlogsmisdaad: burgers aanvallen, zich verschuilen achter burgers als menselijk schild. De hele wereld zou dit moeten veroordelen en Israël moeten steunen in zijn rechtvaardige oorlog.

Hartelijk dank, kanselier."

128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page