top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Benjamin Netanyahu ontmoet de hoofden van Italiaanse bedrijven


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en de Italiaanse minister van Ondernemingen en Made in Italy Adolfo Urso hebben vrijdag op het ministerie van laatstgenoemde in Rome een ontmoeting gehad met een forum van senior managers van vooraanstaande Italiaanse bedrijven, waaronder tientallen bedrijfsleiders.

Premier Netanyahu beantwoordde de vragen van de bedrijfsleiders over wateroplossingen in Israël in het licht van de droogte die Italië de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, digitale gezondheid en de Israëlische ervaring in het veld, en cyber en het beveiligen van vitale infrastructuur en het potentieel voor Italiaans-Israëlische samenwerking op dit gebied, onder andere.

Premier Netanyahu zei dat in de nabije toekomst, en het is nu al mogelijk om te onderscheiden, alles technologisch zal worden en dat de toekomst daarom zal behoren aan degenen die innoveren. Als voorbeeld noemde de premier Japan, dat een paar jaar geleden, als gevolg van zijn bezoek daar en de komst van de Japanse premier naar Israël samen met vele belangrijke zakenmensen, een sprong heeft gemaakt in de bilaterale handel ter waarde van miljarden dollars. De premier zei dat er volgens hem ook een groot potentieel is voor commerciële en economische samenwerking met Italië, wat een grote kans vormt.

Premier Netanyahu zei dat hij tijdens zijn ontmoeting met de Italiaanse premier Giorgia Meloni zal voorstellen om een ​​G2G-bijeenkomst en een grote bijeenkomst van zakenmensen uit beide landen te houden. Hij voegde eraan toe dat een dergelijke ontmoeting een groot potentieel voor samenwerking heeft en een kans is voor de economische groei van beide landen.

Verwijzend naar de schietpartij in Tel Aviv gisteravond, zei premier Netanyahu tegen Italian Enterprises en minister Made in Italy Urso:


"Ik dank u voor uw condoleances voor de gewonden bij de moorddadige terroristische aanslag gisteren in Tel Aviv. Italië heeft terreur ervaren. Alle vrije samenlevingen moeten samen terreur bestrijden. Ik waardeer uw woorden als een uitdrukking van dat basisbeleid dat we voortdurend samen voeren. , en we werken samen tegen terreur. Dus nogmaals bedankt."

Aan de bovengenoemde bijeenkomst namen senior managers van vooraanstaande Italiaanse bedrijven op het gebied van energie, infrastructuur, bankwezen, communicatie, defensie en ruimtevaart deel, evenals de hoofden van economische organisaties.

De omzet van de bedrijven die deelnamen aan het evenement bedraagt ​​ongeveer 300 miljard euro.

De meeste Italiaanse energiebedrijven – waaronder ENI, het 12e grootste gas- en petroleumbedrijf ter wereld, het Italiaanse elektriciteitsbedrijf Enel en gasinfrastructuur vormen Italgas.

Deze energiebedrijven zijn geïnteresseerd in infrastructuuraanbestedingen in Israël en in alternatieve energie- en digitaliseringstechnologieën die in Israël bestaan.

Ook beveiligingsbedrijven waren aanzienlijk aanwezig op het evenement, waaronder het 12e grootste bedrijf ter wereld, Leonardo, rederij Fincantieri en Elettronica.

Andere prominente bedrijven die aan het evenement deelnamen, waren de staatsspoorwegmaatschappij, het zware voertuigbedrijf Iveco, het ruimtevaartbedrijf Thales Alenia, het voedingsbedrijf Granorolo, de Italiaanse investeringsbank CDP, het luchtvaartbedrijf ITA, het bouwbedrijf Pizzarotti en de gemeentelijke infrastructuurbedrijven Iren en Acea. .

De Italiaanse regering investeert momenteel 200 miljard euro in het upgraden van infrastructuur in combinatie met digitalisering, duurzaamheid en een cyclische economie. Israëlische bedrijven hebben dus een unieke kans om in dit proces een bron van technologie en innovatie te zijn. Tegelijkertijd zijn Italiaanse bedrijven geïnteresseerd in de aanbestedingen die in Israël worden verwacht op het gebied van energie, beveiligingsapparatuur en infrastructuur.

In de afgelopen twee jaar is de Israëlische export naar Italië verdubbeld en bedroeg eind 2022 1,5 miljard dollar.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page